[159] Interfejsy diagnostyczne

witam,
jakiś czas temu dokonałem zakupu całęgo zestawu przewodów KKL, ELM oraz adaptery 1,2 oraz 3.
niestety jedynie czym się łącze to KKL z ecu, przy innych modułach ciągle wyskakują mi błędy połączenia (porty com ustawione)
jak próbuję połączyć z ABS za pomocą adaptera 1 to kolejne błędy w połączeniu - łączy się na moment i rozłącza poniżej pierwsze 4fotki z próby połączenia1 alfa.jpg2 alfa.jpg3 alfa.jpg4 alfa.jpg

poniżej błędy przy połączeniu ELM + adapter 1 z połączeniem moduł ABS + test kabla
alfa5.jpgalfa6.jpgalfa7.jpg

kupiłem od nich cały zestaw za 160pln i jak na razie tylko właśnie ten KKL kabel działa :) z resztą mam problemy jak wyżej opisane - dzisiaj ma się ktoś z Viakena odezwać

Mam pytanie do posiadaczy oryginalnej Multiecuscan, czy komuś nie jest potrzebna wersja na Windows Mobile (FESMobile), ponieważ posiadając oryginalną/zarejestrowaną wersję Multiecuskan 1.1, można za free otrzymać kod aktywacyjny do FESMobile, a mnie w zupełności wystarczyłaby wersja na WM, a więc gdyby ktoś był skłonny uzyskać dla mnie taki kod, będę niezmiernie wdzięczny :)

witam,
jak poznać czy ma się pełną wersję programu po zastosowaniu loadera nie podpinając do samochodu ??

Ostatnia edycja:
Z tego, co mi wiadomo, nie ma działającego loadera do v. 1.1, nawet jak otworzysz za pomocą tych, które są i pokaże Ci, że jest zarejestrowana (licence key), to po podłączeniu samochodu pokaże Ci, że to wersja free.

Kupiłem alfe 147 1.9 Jtdm 150KM i kompletuję sprzęt potrzebuję kabla diagnostycznego, ale na allegro jest tego tyle że już sam nie wiem. Kupiłem kiedyś kabel do opla na obdII i okazało się że to jakaś lipa ledwo jednym programem się łączył i to jeszcze z wielkimi oporami więc przy mojej Belli nie chce się naciąć więc pomyślałem o czymś takim http://allegro.pl/show_item.php?item=2841562439 co o tym myślicie chciałbym aby działał również w ojca Vectrze b z 2000r.

Witam ;) Chłopaki bo już się pogubiłem w tym wszystkim co tu czytam.
Potrzebowałbym kupić Kabel + program który obsłuży wszystkie funkcje w Alfie 159 1.9 JTDm SW 2009 r. Możecie dać konkretnego linka :) Wyjeżdżam(w styczniu) na dłuższy czas za granicę i chciałbym na bieżąco mieć niunię pod kontrolą :)

do AR 156 99r 1.8 TS też bym chciał zakupić taki zestaw , podrzućcie również linka ;)

to powinno wystarczyć http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/p...scan-multiecuscan-fiat-alfa-romeo-lancia.html

- - - Updated - - -

zerknij na pw
Witam ;) Chłopaki bo już się pogubiłem w tym wszystkim co tu czytam.
Potrzebowałbym kupić Kabel + program który obsłuży wszystkie funkcje w Alfie 159 1.9 JTDm SW 2009 r. Możecie dać konkretnego linka :) Wyjeżdżam(w styczniu) na dłuższy czas za granicę i chciałbym na bieżąco mieć niunię pod kontrolą :)

do AR 156 99r 1.8 TS też bym chciał zakupić taki zestaw , podrzućcie również linka ;)

witam czy ktos ma najnowszego Fesa oraz eLearn do 159 ale Pl będe wdzieczny

Dziś otworzyłem kable od viatkena ale ku mojemu wkurw... płytka z dołączonymi sterownikami jest połamana. Napisałem juz do firmy ale oni pracują od poniedziałku wiec raczej nikłe szanse na szybkie załatwienie sprawy. Czy któryś z kolegów mógłby mi podesłać zawartość płytki na maila?
ppdiablo@wp.pl z góry dziękuje za pomoc

Amortyzatory
Powrót