hmmmm..... ja też nie mogę zmienić dystansu do następnej wymiany. W polskiej wersji językowej wyświetla się "WYKONANIE NIEMOŻLIWE"
hmmmm..... ja też nie mogę zmienić dystansu do następnej wymiany. W polskiej wersji językowej wyświetla się "WYKONANIE NIEMOŻLIWE"
Co ciekawe, jestem pewien, że kiedyś w mes 1.2 mnie się ta sztuka udała... Od kiedy używam mes 1.3- nic z tego. Ale dystans czasowy dla odmiany w obu wersjach zmieniłem.![]()
A to ciekawe. W takim razie będzie trzeba skołować sobie starą wersję, ponieważ nie wyobrażam sobie zmieniać olej co 30000km!!!!
Dzieki za odpowiedzi. Szkoda, ze nadal nie znamy powodu dla którego nie da się zmienić parametrów...
Tak jak pisałam wyzej- u mnie nie da sie zmienic zadnej z opcji- od gory do dołu...
Może ktoś z forumowiczów przerabiał taki przypadek i jeszcze cos wymysli...
Trzeba mieć nadzieję...![]()
Ja jutro sprawdzę tego MES`a 1,2 i zobaczymy czy to kwestia softu czy auta.
Daj znać jak tylko coś się dowiesz...
Fajnie byloby to zrobić i mieć spokój na 15000km i do tego nie zapomnieć o następnej wymianie...
Ja ostatnio robiłem sobie przegląd u znajomego w warsztacie. Po ogarnięciu oleju wszystkich filtrów itp. dupereli , podłączyłem się pod jakieś uniwersalne urządzenie diagnostyczne (niestety nie pamiętam dobrze , ale chyba KTS Boscha). Wymiana oleju wyzerowana bez problemu , natomiast dystans do następnego przeglądu wrzucało automatycznie 35000km i też ni grzyba nie dało się nic zmienić , można było tylko potwierdzić. Potwierdziłem , cóż najwyżej pojeżdżę dwa przeglądy bez kasowania , niech odlicza.
Ostatnio edytowane przez scout ; 14-01-2014 o 00:10
I dupa zbita. MES 1,2 to samo. "WYKONANIE NIEMOŻLIWE"
Jakieś pomysły?
Czy takim dużym problemem jest wymiana oleju wcześniej? Są zawieszki aby pamiętać lub inne metody.
Dla kobiety to może być przydatne. Dla mnie to kwestia tego żeby wszystko działało jak trzeba. A nie olewka bo nie mogę sobie z tym poradzić. Niby dlaczego nie miałoby to działać jak należy.