Tylko że ja nie mam DPFu i samochód nie kopci na czarno. Jak sie rozgrzeje to wogóle nie dymi czy pod obciążeniem czy bez. Tylko jak zimny to biały dymek leci.
Tylko że ja nie mam DPFu i samochód nie kopci na czarno. Jak sie rozgrzeje to wogóle nie dymi czy pod obciążeniem czy bez. Tylko jak zimny to biały dymek leci.
Panowie, prośba o spojrzenie na link: KOREKCJE. 1.9JTD 16V 2003r.
Całość wykresu na wolnych obrotach, następnie stopniowe włączanie wszystkich mozliwych odbiorników elektrycznych(oprocz klimy) i koncowka znowu bez odbiorników.
1) -0,55
2) -0,19
3) +0,96
4) -0,23
Auto dobrze jezdzi, nie kopci, dobrze pali. Jedynie czasami przy załączonej klimie lekko przytelepie, ale minimalnie.
Czy te korekcje są w normie? Na wykresie cyl 3 odbiega od pozostalych, ale wszystkie mieszcza sie w wąskim zakresie zakresie od -0,55 do + 0,96.
Dzieki i pozdrawiam
--
Alex
Ostatnio edytowane przez A|ex ; 06-12-2012 o 13:24
Jak działa to zostaw.
Ja Cię boli i chcesz spać spokojniej to zacznij od 3
Ale wcześniej użyj czyścicieli wtrysków
Po 2-3 tysiącach km sprawdź korekty.
Dzięki za ocenę, generalnie chciałem się upewnić.
Próbował ktoś z was dolac oleju do 2T (dwutaktów) i czy zauważył jakies konkretne zmiany po przejechaniu wiekszej ilosci km na takiej mieszance? Oczywiscie, nie ryzykowałbym tego w JTDm z Dpf.
Majster... było coś o tym na forum, ale teraz za diabła znaleźć nie mogę
Generalnie wnioski były takie, że rewelacja (Ci co się odważyli).
Ja cie rozumiem, gdyż pewnie chodzi o ten temat - http://www.forum.alfaholicy.org/foru...y_pigulce.html
Tylko mnie interesuje, czy ktoś sprawdzał po zastosowaniu tej mieszanki korekty wtryskiwaczy, gdyż u mnie niestety się nie da.
Eeee no no noo to chodziło.
Ja póki co jestem na etapie testowania BP Ultimate... za parę dni pewnie będę porównywać wyniki.
O oleju 2T nic na razie nie powiem bo nie odważyłem się... zresztą nie wiem, czy przypadkiem takie paliwa jak Ultimate itp nie mają czegoś takiego w sobie. Jeszcze się nie dowiadywałem, ale dowiadywać się będę.
tak
Obroty silnika: 775 obr/min
Dawka ogólna paliwa: 6,984 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 1): 0,06 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 2): -0,07 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 3): 0,09 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 4): 0,02 mmł/w
Korekta paliwa (cylinder 5): -0,10 mmł/w
Temperatura wody: 72,16 °C
log z dzisiaj silnik po przejechaniu ok 10 km przy -5 C włączone radio (bose) i klima
mam DPF w jtdm![]()
wcześniej korekty potrafiły jeździć od -2,5 do 2,5 w skrajnych wypadkach, ale średnio ok -1,5 do 1,5 (często loguję pracę silnika) zależnie od paliwa i warunków.
Ostatnio edytowane przez alf-a147 ; 14-12-2012 o 19:18