Czy Wam też przekłamuje termometr zewnętrzny?
Pytam, bo nie wiem czy to norma, czy może mój jest uszkodzony, jeśli to wyjątek to będę szukał używanego czujnika (jest w lusterku prawda?). Przekłamania są spore, bo przynajmniej na poziomie +/- 5*C.
Pozdrawiam.
- Rafał

Skąd wiesz, że przekłamuje ?

U mnie pokazuje dość dokładnie z tym co jest rzeczywiście. W upalne dni jak auto stało na słońcu to na początku przekłamywał o te 5st. ale potem w czasie jazdy jak karoseria się wychłodzi to dobrze pokazuje. Jesienią nie zaóważyłem żeby coś przekłamywał.
Nero Provocatore - AR159 - zawiozę do ślubu!!

ja powiem tyle ze nie chcialoby mi sie rozparcelowywac calego boczka dla takiej wymiany chyba ze calkowicie przestalby mi dzialac.Nawet jezeli przeklamuje o te 4 stopnie to nie wiem to taka straszna roznica jak macie mroz -16 a pokazuje wam -12 albo -20 i tak jest zimno i kazdy wie ze jest dosc spory mroz albo podobnie gdy jest cieplo-kazdy to czuje i wie ile mniej wiecej jest stopni na zewnatrz.Wydaje mi sie ze jak nic sie nie psuje to szukacie sobie czegos (pierdoly) co moznaby zrobic z nudy ale kazdy ma prawo do takich wymian z takich wedlug mnie blachych powodow.Bez obrazy koledzy ale dla mnie jest to troche smieszne.Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 05-11-2011 o 13:16

Nie widzę w tym nic śmiesznego jak ktoś chce mieć w 100% sprawny samochód. Pewnie, że blacha to sprawa ale juz np. jak bedzie -2, a bedzie pokazywal +2 to wtedy jest to istotne. Tobie się nie chce, innym tak.

Czujnik temperatury zewnętrznej ma wpływ na pracę klimatyzacji, więc nie jest to pierdoła ani temat zastępczy. Automatyka klimatyzacji na podstawie różnicy temperatur czujnika zewnętrznego i wewnętrznego dobiera parametry jej pracy. Zatem jest on potrzebny i wskazane jest, aby działał jak najbardziej prawidłowo, bo przy skrajnych przekłamaniach czujnika, gdyby czujnik zewnętrzny latem wskazywał przykładowo -20 stopni to klimatyzacja by grzała.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki