po odpaleniu auta pojawil sie komunikat "parking help not available"nie dziala czujnik parkowania,czy ktos z was mial podobną sytuacje?i jak to naprawil?pozdrawiam
po odpaleniu auta pojawil sie komunikat "parking help not available"nie dziala czujnik parkowania,czy ktos z was mial podobną sytuacje?i jak to naprawil?pozdrawiam
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Koondi zajrzyj jeszcze do tego tematu bo umnie przyczyna awarii była bardzo błaha.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...arkowania.html
Pewnie już samo się naprawiło, jak lód (śnieg) osadzony na czujnikach się roztopił, bo u mnie taka była przyczyna tego komunikatu![]()
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Mam ten sam problem, komunikat pojawił się nagle bez wyraźnej przyczyny. Potem się znikł (czujniki działały) i dziś po całodniowym staniu na parkingu czujniki znów nie działały. Mrozów nie ma, auto czyste i wywoskowane. Samochód pół roku po gwarancji więc naprawa gwarancyjna odpada, odruchowo odłączyłem aku, sprawdziłem z zewnątrz czujniki ale wszystko wygląda ok. Co mogę jeszcze sprawdzić?
Podłącz pod kompa i będzie wiadomo co go boli
Jest w tylnym zderzaku kostka (widać ją po podniesieniu auta) łącząca centralkę z czujnikami, oczywiście cały syf leci na nią podczas jazdy. W Stilo zlutowałem wszystko na krótko.
mam to samo, jak były mrozy to wróciło do normy, czyli gdzieś pewnie kostka - FES mówi że lewy przedni czujnik nie działa. I teraz pytanie jak się do niego dobrać? albo do kostki?
witam
wczoraj pojawił mi się komunikat "parking help not available"
Umyłem czujniki z zewnątrz, działało chwilę i znowu to samo.
Po podłączeniu pod komputer, wyskoczył błąd:
C1002 - Czujnik wewnętrzny (lewy tył)
Czy wie ktoś co oznacza czujnik wewnętrzny, gdzie go szukać?
pozdrawiam