Witam
Tak to dokładnie posprawdzałem ,o co jestem w stanie sprawdzić miernikiem jest ok.Napięcia są masz jest przejscie na przewodzie A-BUS. Nie dam rady tylko kontroli na linii szeregowej. (no ale bitów nie przechwycę)
- - - Updated - - -
Mam zamiar założyć alarm w swojej AR.
Kontaktowałem się z kilkoma firmami w waw-ie i niektóre odradzały ampio twierdząc, że jest problematyczny/zawodny i polecały auto-alarmy SEO.
Czy ktoś z was ma może zamontowany ampio i mógłby się podzielić wrażeniami?
I dołożył ktoś już ten alarm?Jak to działa? Dużo roboty z tym?
Alarmy SEO są jednymi z lepszych na rynku. Wiem że to działa i nie robi problemów.
Chyba nie. U mnie alarm jest oryginalny i jest dodatkowa centralka. Tu jest schemat: http://www.forum.alfaholicy.org/atta...782_ar_159.pdf
W instrukcji alarmu jest napisane Linea Accessori, logo Alfa Romeo i numer katalogowy którym operuje serwis Alfy. U mnie ten alarm był od nowości, choć nie zamontowany fabrycznie, a dołożony przez ASO FAP w Bielsku zanim auto zostało wydane, tak więc wnioskowałem że to jest oryginalny produkt, identyczny gdyby auto fabrycznie było wyposażone w alarm. Może się mylę? Tylko nie rozumiem zatem czemu serwis FAP dołożył centralkę, skoro jak piszesz mogliby aktywować alarm w Body Compie i pewnie tylko dołożyć syrenę.
Dlatego ze nie da się dołożyć, przerabiałem to u siebie i niestety nie działa, prawdopodobnie konieczne jest przeprogramowanie komputera, bo samo aktywowanie powoduje jedynie tyle ze mrugają mi kierunki np. gdy otwieram drzwi lub maskę podczas gdy auto jest zamknięte ale syrena i czujniki objętościowo przechyleniowe nie działają, pewnie dlatego jest dokładana taka wersja alarmy a nie fabryczny, dzwoniłem do kilku ASO w tej sprawie ale nie wiedzieli albo nie chcieli mi udzielić informacji w tej sprawie. pewnie takie to już aso ale no cóż w Polsce to wszystko tajemnica.
alarm w body aktywowałem fesem
Nie wydaje mi się żeby to fabryka zakładała na taśmie w fabryce.
Jest to produkt dedykowany do alfy, ( ale nie tylko ) , zresztą bardzo dobrej firmy.