Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Dokładany alarm CAN

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

Cytat Napisał interside Zobacz post
    a czy ktoś próbował dokładać fabryczny alarm do 159 do wersji bez niego ja zakupiłem oryginalną syrenę czujniki pojemnościowe i aktywowałem funkcje alarmu w body ale niestety syrenka nie działa mrugają kierunkowskazy ale syrena nic się nie odzywa.
    A jest wsadzony bezpiecznik F30 w skrzynce B2 - "Syrena P90 zasilana jest z Body Computer M1, ze styku 34 konektora B - linia zabezpieczona bezpiecznikiem F30 w skrzynce bezpieczników B2 - i łączy się z linią szeregową na styku 25 zawsze konektora B."

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

Witam
    Tak to dokładnie posprawdzałem ,o co jestem w stanie sprawdzić miernikiem jest ok.Napięcia są masz jest przejscie na przewodzie A-BUS. Nie dam rady tylko kontroli na linii szeregowej. (no ale bitów nie przechwycę )

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Indy
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 Distinct., 2.4 JTDM, 210KM

Domyślnie

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Rozmawiałem przed chwilą z pracownikiem firmy, która zajmuje się m.in. produkcją alarmów do aut z szyną CAN.
    Mają w swojej ofercie modele, które były montowane w 159 i rzekomo działają.

Ustaliłem, że w zależności od wybranej wersji alarmu, cały zestaw zamknąłby się w kwocie 300 zł.
    Tutaj link do instrukcji programowania (z listą obsługiwanych aut): http://ampio.pl/pdf/alarmy/alarm_amp...gramowanie.pdf

Podejrzewam, że przy większych zakupach cena mogłaby być negocjowana.
    Mam zamiar założyć alarm w swojej AR.
    Kontaktowałem się z kilkoma firmami w waw-ie i niektóre odradzały ampio twierdząc, że jest problematyczny/zawodny i polecały auto-alarmy SEO.
    Czy ktoś z was ma może zamontowany ampio i mógłby się podzielić wrażeniami?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar matysek_alf
    Mieszka w
    Domaradz/ Stuposiany [RBR]
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm 16v '06

Domyślnie

I dołożył ktoś już ten alarm? Jak to działa? Dużo roboty z tym?

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

Alarmy SEO są jednymi z lepszych na rynku. Wiem że to działa i nie robi problemów.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

w oryginalnym alarmie nie ma oddzielnej centralki alarmowej jest ona zintegrowana z BODY i tam w oprogramowaniu aktywuje się alarm.
    Chyba nie. U mnie alarm jest oryginalny i jest dodatkowa centralka. Tu jest schemat: http://www.forum.alfaholicy.org/atta...782_ar_159.pdf

Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Chyba nie. U mnie alarm jest oryginalny i jest dodatkowa centralka. Tu jest schemat: http://www.forum.alfaholicy.org/atta...782_ar_159.pdf

ale ten schemat nie jest od fabrycznego alarmu. to jest własnie schemat dołożenia alarmu z obsługą CAN.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

ale ten schemat nie jest od fabrycznego alarmu. to jest własnie schemat dołożenia alarmu z obsługą CAN.
    W instrukcji alarmu jest napisane Linea Accessori, logo Alfa Romeo i numer katalogowy którym operuje serwis Alfy. U mnie ten alarm był od nowości, choć nie zamontowany fabrycznie, a dołożony przez ASO FAP w Bielsku zanim auto zostało wydane, tak więc wnioskowałem że to jest oryginalny produkt, identyczny gdyby auto fabrycznie było wyposażone w alarm. Może się mylę? Tylko nie rozumiem zatem czemu serwis FAP dołożył centralkę, skoro jak piszesz mogliby aktywować alarm w Body Compie i pewnie tylko dołożyć syrenę.

Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    W instrukcji alarmu jest napisane Linea Accessori, logo Alfa Romeo i numer katalogowy którym operuje serwis Alfy. U mnie ten alarm był od nowości, choć nie zamontowany fabrycznie, a dołożony przez ASO FAP w Bielsku zanim auto zostało wydane, tak więc wnioskowałem że to jest oryginalny produkt, identyczny gdyby auto fabrycznie było wyposażone w alarm. Może się mylę? Tylko nie rozumiem zatem czemu serwis FAP dołożył centralkę, skoro jak piszesz mogliby aktywować alarm w Body Compie i pewnie tylko dołożyć syrenę.
    Dlatego ze nie da się dołożyć, przerabiałem to u siebie i niestety nie działa, prawdopodobnie konieczne jest przeprogramowanie komputera, bo samo aktywowanie powoduje jedynie tyle ze mrugają mi kierunki np. gdy otwieram drzwi lub maskę podczas gdy auto jest zamknięte ale syrena i czujniki objętościowo przechyleniowe nie działają, pewnie dlatego jest dokładana taka wersja alarmy a nie fabryczny, dzwoniłem do kilku ASO w tej sprawie ale nie wiedzieli albo nie chcieli mi udzielić informacji w tej sprawie. pewnie takie to już aso ale no cóż w Polsce to wszystko tajemnica.

alarm w body aktywowałem fesem

Bartek_P
    Gość

Domyślnie

Nie wydaje mi się żeby to fabryka zakładała na taśmie w fabryce.
    Jest to produkt dedykowany do alfy, ( ale nie tylko ) , zresztą bardzo dobrej firmy.