Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 104

Temat: Demontaż radia 159

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    A te gwoździe ciasno siedziały w otworach?
    Gwoździe mają średnicę 2,8mm, wchodzą dość luźno w otwory. Mam zamiar spróbować jeszcze z grubszymi gwoździami, ale w przypadku 2 otworów nie czuję niczego o co miałby zaczepić więc nie wiem czy problemem jest zbyt mała średnica gwoździa czy raczej uszkodzone mocowanie radia.

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał sickboy Zobacz post
    ale w przypadku 2 otworów nie czuję niczego o co miałby zaczepić
    A w przypadku pozostałych dwóch?

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Gwoździe najlepiej żeby były średnicy niewiele mniejszej niż otwory.
    One nie muszą o cokolwiek zaczepić, byleby weszły te kilka cm i siedziały stabilnie.
    Wtedy rozchylasz gwoździe łebkami w stronę okien i tak rozchylone pociągasz do siebie.
    Razem z radiem oczywiście.

Mogę Ci filmik zrobić, ale albo z 156 albo z 147.
    Nie mam pod ręką 159

Zresztą, identyczne jak w tym fokusie.
    Ostatnio edytowane przez cuoreventi ; 14-04-2012 o 19:15

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

cuoreventi dzięki za filmik, może zaopatrzę się w te klucze bo gwoździ to nie dam rady tak wygiąć jak kluczy na filmiku.

Nero Provocatore - AR159

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał sickboy Zobacz post
    może zaopatrzę się w te klucze bo gwoździ to nie dam rady tak wygiąć jak kluczy na filmiku.
    Ale nie ma potrzeby ich wyginania. Tyle tylko, żeby się zaparły (nie były luźne), bo za ich pomocą wyciągasz radio.

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

pafka tak jak pisałem wcześniej w dwóch otworach gwożdzie powiedzmy że zaczepiają o coś i wydaje się że jest ok. Natomiast w pozostałych dwóch wciskam je na 6cm i własciwie nie wyczuwam czegoś o co miałby zahaczyć. Te klucze z allegro to chyba ostatnia deska ratunku, a potem to już przecinak, palnik i młotek. Może zdjęcia zaczepów które zrobisz coś wyjaśnią.

Nero Provocatore - AR159

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Ale one nie muszą o nic zahaczać. Mają siedzieć ciasno i masz je rozchylić, równocześnie wyciągając radio.
    Masz to na filmie.

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Zamierzam tak zrobić tylko czekam na klucze bo z gwoździami dałem sobie spokój.

Nero Provocatore - AR159

maru
    Gość

Domyślnie

Potwierdzam, że akcja z gwoździami w komplecie z imbusami była bez trudności testowana przez cuoreventi na mojej 159tce

---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 19:15 ----------

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Ja użyłem torxów

Skoro mówimy o problemach przez zmieniarki...
    Dzisiaj montowałem swoją, i niby się udało. Czyta pliki, ale z dziesięciu albumów widzi tylko 2, a w tych dwóch nie wszystkie pliki... Próbowałem to jakoś rozgryźć, ale w międzyczasie... chyba padł mi akumulator, hehe. Tzn. mam nadzieję, że to tylko akumulator, i że nie narobiłem sobie poważniejszych problemów.
    A tak myślałem, żeby nie brać się za to 13-go w piątek ;-)
    na początku miałem ten sam problem. widoczne były tylko 2 foldery - zarówno na penie jak i na karcie mimo, że było ich więcej. zmieniarka była montowana wczoraj, ale dopiero dzisiaj miałem trochę czasu żeby porozkminiać. po wielu próbach zmieniarka nadal nie "widziała" pozostałych folderów więc zacząłem robić to "na piechotę". włożone były obydwa nośniki (pen i karta). pozostałe moje działania wydają się nie mieć logicznego wytłumaczenia, ale zadziałało. ponadto mam wrażenie, że pomiędzy dwoma nośnikami istnieje jakaś zależność.
    zlikwidowałem nadwyżkę folderów na karcie i zostawiłem tylko 3 nazwane kolejno CD01, CD02 i CD03, i każdy z nich był wówczas widoczny. Na penie było ich 5, ale tylko pierwsze 3 były widoczne. Coś mi przyszło do głowy aby nazwę folderu CD03 na karcie zamienić na CD04. Po ponownym włożeniu karty do zmieniarki na karcie widoczne były foldery CD01, CD02 i CD04, ale na penie już CD01, CD02, CD03 i CD04.
    Następnie stworzyłem brakujący folder CD03 na karcie i po włożeniu wszystkie 4 były odtwarzane na karcie i pierwsze 4 na penie. Kolejne próby wyglądały podobnie i udało się tak stworzyć ich po 6. Nie wiem czy dalej pójdzie ale już jest dobrze
    Nie kumam o co tu chodzi, ale się udało. Jak będę miał więcej czasu to spróbuję powiększyć „dostępność” kolejnych numerów folderów.
    Nie doszedłem jeszcze do tego jak ułożyć utwory w określonej kolejności, ale wprowadzanie numeracji przed tytułami 01 lub 001 itd. nie działa...
    Jeśli ktoś znajdzie na to rozwiązanie to proszę o info

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał maru Zobacz post
    na początku miałem ten sam problem. widoczne były tylko 2 foldery - zarówno na penie jak i na karcie mimo, że było ich więcej. zmieniarka była montowana wczoraj, ale dopiero dzisiaj miałem trochę czasu żeby porozkminiać. po wielu próbach zmieniarka nadal nie "widziała" pozostałych folderów więc zacząłem robić to "na piechotę". włożone były obydwa nośniki (pen i karta). pozostałe moje działania wydają się nie mieć logicznego wytłumaczenia, ale zadziałało. ponadto mam wrażenie, że pomiędzy dwoma nośnikami istnieje jakaś zależność.
    zlikwidowałem nadwyżkę folderów na karcie i zostawiłem tylko 3 nazwane kolejno CD01, CD02 i CD03, i każdy z nich był wówczas widoczny. Na penie było ich 5, ale tylko pierwsze 3 były widoczne. Coś mi przyszło do głowy aby nazwę folderu CD03 na karcie zamienić na CD04. Po ponownym włożeniu karty do zmieniarki na karcie widoczne były foldery CD01, CD02 i CD04, ale na penie już CD01, CD02, CD03 i CD04.
    Następnie stworzyłem brakujący folder CD03 na karcie i po włożeniu wszystkie 4 były odtwarzane na karcie i pierwsze 4 na penie. Kolejne próby wyglądały podobnie i udało się tak stworzyć ich po 6. Nie wiem czy dalej pójdzie ale już jest dobrze
    Nie kumam o co tu chodzi, ale się udało. Jak będę miał więcej czasu to spróbuję powiększyć „dostępność” kolejnych numerów folderów.
    Nie doszedłem jeszcze do tego jak ułożyć utwory w określonej kolejności, ale wprowadzanie numeracji przed tytułami 01 lub 001 itd. nie działa...
    Jeśli ktoś znajdzie na to rozwiązanie to proszę o info
    To trochę optymizmem powiało
    A Ty masz zwykłe radio, czy navi?