Ale ja przecież nie twierdzę że to nie metal.![]()
Ale ja przecież nie twierdzę że to nie metal.![]()
Używa ktoś takiej aluminiowej osłony? Też się zastanawiam nad nią.
Może ktoś przytoczyć wątek dlaczego stosowanie takiej osłony może skutkować wywaleniem poduszek? To w przypadku uderzenia podwoziem w przeszkodę?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Aby użyć takiej osłony należy zastosować gumowe dystanse (podkładki) pomiędzy karoserią a osłoną. Osłona przykręcona na sztywno "działa" jak element karoserii. Ja miałem taki przypadek, osłona przykręcona na sztywno, uderzenie w nieduży kamień i zadziałały (wybuchły) napinacze. Poduszki nie spracowały. W ASO długo zastanawiali się jak to się stało. Z Włoch przyszła odpowiedz, iż czujnik napinaczy reaguje na "częstotliwość drgań" jaka występują podczas uderzenia a poduszki nie zadziałały gdyż nie dostały "właściwego" sygnału..
zamówiłem polcarową, zobaczymy do czego się to nadaje i czy w ogóle pasuje...
oryginału wolę nawet nie sprawdzać w aso![]()
dobrą...
ja kupiłem tą do 100 zł na allegro fakt tu koledzy pisali jest za krótka i za wąska tak prawda ale dało się przerobić przyspawałem do sanek nakrętki do tego śrubki z dużymi podkładkami rozwierciłem otwory w osłonie, by pasowały, w sumie przednia część ze zderzakiem się zgrywa. Starą oryginalną żeby w ogóle dało się zdjąć musiałem całą porozcinać wszystkie mocowania miałem popsute. Nawet ten metalowy ekran pod wydechem przełożyłem z oryginału. Nie da się? A dzwoniłem do firmy która to produkuje i zgłaszałem że nie pasuje zdziwienie byli. Cyrk