• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Sprężyny tył

ar4me

Nowy
Auto
AR 164 & AR 166
Witam

Muszę wymienić sprężyny z tyłu tylko nie wiem na co się zdecydować. Do wyboru monroe, kyaba, lesjofors. Mam butle w kształcie koła i boję się że wymiana nie wyrówna alfy i tył dalej będzie leżał Może ktoś montował któreś sprężynki? Może inny patent na wyrównanie samochodu?

Polecam Lesjoforsy, odradzam Monroe. Te pierwsze mam na tylnej osi i jest ok, te drugie na przedniej, i po 1,5 roku przód już totalnie opadł, tak więc niedługo pewnie kolejny raz będą do wymiany.

Odradzam KYB RA5020, sam mam butlę 48L w kole i na początku było OK, po przejechaniu 1500km siadł tyłek tak jak na tych standardowo obniżanych z wersji SUPER

Amortyzatory
Powrót