Centralny zamek. Nie zamyka i nie otwiera drzwi z pilota

• Autor wątku Autor wątku turbo42
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

turbo42

Guest
panowie,od wczoraj centralny zamek nie zamyka drzwi kierowcy z pilota w kluczyku,ani ich nie otwiera.Pozostale drzwi sie zamykaja i otwieraja i po sekundzie moze dwoch znowu sie otwieraja i zamykaja.Dodam,ze kluczykiem wlozonym w drzwi kierowcy normalnie sie wszystkie zamykaja i otwieraja.Poradzcie co sie dzieje,co padlo i nalezy wymienic?Dzieki bardzo.

miałem podobną sytuacje.Nawet w czasie jazdy same się zamykały i otwieraly.i tak na przemian aż zgłupiałem , nie wiedziałem co się dzieje. Pojechałem do serwisu . Wyczyścili styki i jest ok.

mialem podobne problemy z centralnym zamkiem. u mnie skończyło sie na wymianie zamka. koszt na jedne drzwi to ok. 180-200 zl na allegro w używanych.

jeżeli bolec w drzwiach w ogóle się nie rusza to pewnie też trzeba wymienić całość.

pzdr
trei

Witam. Masz do wymiany zamek dzwi kierowcy ostatnio też wymieniałem tylko że od pasażewra a zamek kupiłem nowy na allegro u użytkownika tanifiat za 189zł.

witam miałem podobną sytuacje w drzwiach raz się zamykał a raz nie, kupiłem siłownik do centralnego zamka i założyłem, jest ok. koszt siłownika to 15- 20 zł. pozdrawiam.

Mam problem z centaralem ,otwiera wszystkie drzwi ale nie chce zamknąć .
Wymieniłem baterie w pilocie i chwilkę było ok . Jeśli to wina któregoś zamka to moje pytanie brzmi- jak to sprawdzić .
Chwilami to już mi ręce opadają na te włoszczynę :-)
Prosze o jakieś sugestie

Podepnę się pod temat bo po przeszukaniu forum nie znalazłem identycznej sytuacji.
Zamek z kluczyka zamyka i otwiera wszystkie drzwi. Przycisk w konsoli zamyka i otwiera wszystkie drzwi. Pilot w kluczyku zamyka wszystkie drzwi ale nie otwiera żadnych. Naciśnięcie guzika otwierania drzwi powoduje dwa mignięcia migaczy. Otwieranie bagażnika działa bez problemu. Sytuacja po wymianie baterii i z drugim kluczykiem identyczna.
Jakieś pomysły?

Podepnę się pod temat bo po przeszukaniu forum nie znalazłem identycznej sytuacji.
Zamek z kluczyka zamyka i otwiera wszystkie drzwi. Przycisk w konsoli zamyka i otwiera wszystkie drzwi. Pilot w kluczyku zamyka wszystkie drzwi ale nie otwiera żadnych. Naciśnięcie guzika otwierania drzwi powoduje dwa mignięcia migaczy. Otwieranie bagażnika działa bez problemu. Sytuacja po wymianie baterii i z drugim kluczykiem identyczna.
Jakieś pomysły?

Odkręc centralke która się znajduje pod 3cim światłem stop i sprawdź kostkę z przewodami idącą do niej, wyjmij wsadz kilka razy może coś nie styka, to bym sprawdził na pierwszym miejscu

Tapnięte z SM-N9005

Central otwiera drzwi a ich juz nie chce zamknąć,nie chce też zamknąć się kluczykiem . Nie mogę zamknąć auta , bo gdy próbuje wciskać guziki w drzwiach ,to otwiera się wciąż . Przyciskiem w samochodzie też nie da się zamknąć auta od środka ,prztyka coś z tyłu auta i nie działa nic

Na 90% do wymiany sterownik centralnego zamka(zalany przez cieknaca nagrzewnice), taka żółta kostka pod radiem, dostępna po zdjęciu prawego boczka po stronie nóg pasażera, u mnie było to samo, myślałem ze to wina zamka ale wtedy po zamknięciu chwały by się tylko sprawne zamki i z chwile by je wyrzucalo

Tapnięte z SM-N9005

Na 100 proc siłownik centralnego w przednich drzwiach. Przerabiałem to miesiąc temu. Za namowa kolegi założyłem zwykły siłownik za 10 zl i mam spokój. Teraz wymienial bede tak samo z tyłu bo też padać zaczyna i nie zamyka a otwiera te drzwi.

Na 100 proc siłownik centralnego w przednich drzwiach. Przerabiałem to miesiąc temu. Za namowa kolegi założyłem zwykły siłownik za 10 zl i mam spokój. Teraz wymienial bede tak samo z tyłu bo też padać zaczyna i nie zamyka a otwiera te drzwi.

Ale chyba mimo uszkodzonego silownika, próbował zamknąć auto, z tym, że za chwilę otwierał bo nie dostawał sygnału z przednich drzwi?

Tapnięte z SM-N9005

Ale chyba mimo uszkodzonego silownika, próbował zamknąć auto, z tym, że za chwilę otwierał bo nie dostawał sygnału z przednich drzwi?

Tapnięte z SM-N9005

W centralu pyka jak by przekaźnik przy próbie zamykania . Nagrzewnica cała i sucha , a jeśli siłownik to którego się czepiać heheh żebym nie rozebrał auta . Jestem kierowca ciężarówki i troszkę mało czasu na naprawy mam . Mam jeszcze pytanie -jeśli sypnęła się centralka to czy przy wymianie muszę mieć inny pilot ,żeby to wszystko działało ? Słabo się znam na elektryfikacji

le chyba mimo uszkodzonego silownika, próbował zamknąć auto, z tym, że za chwilę otwierał bo nie dostawał sygnału z przednich drzwi?

Nie. Na poczatku próbował i odbijał ale po kilku dniach juz całkiem stał i się nie ruszał. Jak go wcisnąłem ręcznie to drzwi się zamykały.

Nie sypneła Ci centralka. Rozbierz drzwi i napraw/wymien siłownik to norma w naszych alfach.

Amortyzatory
Powrót