Awaryjne otwieranie bagażnika

• Autor wątku Autor wątku cin1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

cin1

Nowy
Auto
alfa 166 2.4 jtd
Jak w temacie. Wczoraj zatrzasnąłem bagażnik i nie mogę go teraz otworzyć. Mam wersję bez otwierania z pilota. Próbując otworzyć przyciskiem, słychać kliknięcie pod klapą, ale klapa się nie otwiera. Przy próbie otwierania kluczykiem efekt jest taki sam. Obawiam się że mogło spaść jakieś cięgno przy zamku.
Jak otworzyć bagażnik? Proszę o jakieś rady.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
niewiem czy to to samo ale gdy ja mialem honde to w niej było tak ze czasem sie zacinały siłowniki (ale w drzwiach) , a w zime to w ogole jak już zamarzły mi siłowniki to musiałem bagażnikiem wchodzic.

W momencie przekręcania kluczyka spróbuj ją docisnąć od góry nad zamkiem, może pomoże...

Wlasnie... Musisz mocno klape nacisnac to wtedy otworzysz. Inaczej przekrecanie kluczykiem nic nie daje. To jest metoda jak odepniesz aku. Przynajmniej powinienes.

Mam koncepcje, może słuszną. Czy dało by się w jakiś magiczny sposób, zdemontować, wewnętrzny materjał na klapie?

taaaa.... Jeszcze się do bagażnika nie dostałeś a już myślisz o tapicerce hehehe :D
Niestety tapicerkę zdejmiesz jak otworzysz klapę :D
A do tego czytaj wyżej :D
Sprawdzałeś co pisaliśmy???

Udało się. Miałem pisać wcześniej ale nie miałem czasu. Zrobiłem to tak:
Zdemontowałem tylną kanapę i siedzisko, odkręciłem osłonę schowka na narty. Przez powstały otwór, wszedł mój młodszy brat i zdemontował tapicerkę na klapie. Póżniej już z górki. Tylko jedna rada, przez showek przeciśnie się tylko szczupła osoba (gróbasy muszą szukać pomocnika). Oparcie jest zamontowane od góry na wsówkach, od dołu na dwóch śrubach. Godzina roboty i po sprawie.

Panowie, ten otwór jest tak naprawdę o wiele większy niż wam się wydaje. ma około 40 cm wysokości i 30 szerokości:). Żeby to sprawdzić wystarczy zdemontować oparcie. Ps. po zdemontowaniu oparcia o wiele łatwiej go wyprać

dopne sie do tematu wlasnie od niedawna tez niemoge otworzyc bagaznika a jak juz to potrzebne sa do tego dwie osoby jedna ktora naciska przycisk druga ktora docisnie klape bagaznika i teraz pytanie w czym tkwi problem wczesniej nic takiego sie nie działo??

Wydaje mi się, że mogło poluzować się cięgno od klapy. Dla bezpieczeństwa radził bym, zajrzeć tam i sprawdzić co i jak. Lepiej to zrobić teraz niż później awaryjnie otwierać

pojawia się bo ludzie w stresie ze nie otworzą swojego bagażnika nie mają czasu/ochoty na szukanie tyko szybko zakladają swój temat...
Może tak jest bo wg mnie jest burdel w tych tematach
jakbym był modem to powyrzucał połowę "smieciowych" tematów

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ale niestety jest jak jest więc sami siebie i innych pilnujmy.

trzeba poprostu pozakładać podfora tematyczne w forach głównych:
elektryka
silnik
zawieszenie
eksploatacja itp itd
lub powiązać menu podforum z numeracją menu z eper

Potrzebuję pomocy, nie mogę dostać się do bagażnika.

Witam,
Potrzebuję pomocy, ponieważ nie mogę otworzyć bagażnika kluczykiem tzn. przekręca się ale niestety klapa ani drgnie, a przełącznik w schowku nie działa ponieważ wymieniając żarówkę świateł pozycyjnych znalazłem uszkodzony przewód w klapie. Do dzisiaj dało się otworzyć bagażnik kluczykiem a dziś odmówił posłuszeństwa. I tak oto zostałem bez dostępu do bagażnika i nie mam pojęcia jak się tam dostać. Miał ktoś tak? Jakieś pomysły ?

Amortyzatory
Powrót