Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Centralny,dzwi kierowcy mały problem....

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    OP/DZA
    Auto
    Służbowe wozidło pasek b7

Domyślnie Centralny,dzwi kierowcy mały problem....

Witam,

Dzisiaj po obronie mgr, chce wejść do alfy a tu kuku. Drzwi od kierowcy nie otwierają się z zewnątrz i wewnątrz, więc musiałem przeskakiwać przez siedzenie pasażera na miejsce keirowcy. Następnie myślałem, że to możę być sprawa mechaniczna i rozebrałem drzwi od środka, cięzko było ale się dało. linka ok, cięgna itp też okey. Ko kilku próbach centralny zaczął dziwnie sie zachowywać. Po przekreceniu kluczyka zaczął otwierać drzwi i zamykąć. Teraz zablokowane są drzwi tak jak kierowcy prawie wszystkie... Wiecei jaka może być tego przyczyna?

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Temat przrabiany wielokrotnie!!!!
    http://www.forum.alfaholicy.org/166/...nformacji.html

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    OP/DZA
    Auto

Domyślnie

Da się odłączyć centralny zamek jakoś od zasilania? Bo drzwi od kierowcy a także tylnie nie otwierają się i nie zamykają, czyli cała lewa strona. Nie można nawet ręcznie rygla podnieść...

Auto

Domyślnie

Jak to się nie da? cięgno zamka do siebie i co, nie da się otworzyć? jeśli tak to elektronika na tyle nie blokuje że nie da się otworzyć. Sprawdź żółty przekaźnik pod ics-em dostaniesz się do niego odkręcając boczek przy pedale gazu oraz centralkę zamka.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Ostatnio miałem ten sam problem co Lord w lewych tylnych drzwiach. Przy otwieraniu/zamykaniu pilotem rygiel delikatnie się poruszał. Drzwi nie dało się otworzyć ani od środka ani od zewnątrz. Nie byłem w stanie również za pomocą kombinerek wyciągnąć rygla...normalnie zablokowane wszystko na amen. Okazało się, że wysunął się z zamka ten pręt/cięgno idące od zewnętrznej klamki i delikatnie podstawił dźwignię na zamku, uniemożliwiając w ten sposób jakiekolwiek otwarcie drzwi.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    OP/DZA
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jacek83 Zobacz post
    Jak to się nie da? cięgno zamka do siebie i co, nie da się otworzyć? jeśli tak to elektronika na tyle nie blokuje że nie da się otworzyć. Sprawdź żółty przekaźnik pod ics-em dostaniesz się do niego odkręcając boczek przy pedale gazu oraz centralkę zamka.
    Sprawdziłem przekaźnik zółty i jest ok, poprawiłem luty i dalej dupa zbita... Boczek prawie udało mi sie ściągnąć bez połamania od strony kierowcy myślę że w sobotę będę dalej z tym się bawił, ale jest masakra... Rygle na maksa trzymają, a cięgno zamka do siebie pociągnąć czy jak? Bo wczoraj coś tak pociągnełem że tył za kierowcą to samo czyli zablokował się. A włąśnie bo próbuje ściągnąć boczek kierowcy bez możliwości otwarcia drzwi. Odkręciłem 2 śruby na dole, ciężko było ustalić gdzie sie znajudują, Odkręciłem 2 w przełącznikach od szyb, 1 od klamki, głośnik wyciągnąłem i mocowanie ich do drzwi, i boczek od lusterka. Są jakieś jeszcze sróby trzymające? Bo Boczek od lewej udało mi się ściągnąć w prawie 3/4 wielkości i trzyma i koniec prawej.
    Ostatnio edytowane przez Lord1988_rr ; 18-10-2012 o 22:12

Auto

Domyślnie

są tam takie plastikowe zatrzaski może one trzymają. Na środku są jeszcze 2 śruby trzymające cały bok pod panelem sterującym szyby lusterka itp. na torksa.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    OP/DZA
    Auto

Domyślnie

torksy też odkręciłem jutro zrobie próbe odchylenia boczka bardziej jak się da, żeby rękę wsadzić i pociągnąć cięgno...

A ma coś wspólnego cięgno w klamce, że tył mi zablokowało przez moje próby ciągnięcia. Wcześniej ciągnęłęm linkę od klamki wewnętrzej...

Auto

Domyślnie

raczej mieć nie powinno ale wszystkiego można się spodziewać. Jak boczek odkręcisz musisz go podnieść do góry tak profilaktycznie piszę.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    OP/DZA
    Auto

Domyślnie

zlokalizowałem przyczynę, mianowicie uszkodzeniu uległ zamek drzwi lewych przednich. Pękło mocowanie idące do klamki wewnętrzenej, przez moim zdaniem zamek. Po odciągnięciu cięgna, wyłączeniu centralnki dalej auta nie można otworzyć. Wiecie gdzie można kupic taki zamek, prócz allegro? i cenowo jak to wygląda?

A i boczek da się ściągnąć przy zamkniętych drzwiach, więc mit został obalony. Boczek nie został połamany i nic uszkodzonego przy ściaganiu.