Panowie, wzorem tematu o zawieszeniu kumulujmy tutaj wątki związane z częstymi problemami z centralnym zamkiem. Dodawajcie linki.
Na początek wrzucam parę:
Centralny zamek
Kapryśny centralny
Gdzie znajdzuje sie centralka od zamka centralnego
Problemy z centralnym zamkiem
Awaryjne otwieranie 166
Akumulator padł, jak elektrycznie otworzyć bagażnik?
Centralny zamek, alarm - ?????
Zablokowane drzwi kierowcy niby centralny otwiera ale ani od środka ani od zewnącz
Jak otworzyć bagażnik??
samoczynnie otwierajacy sie centralny
Naprawa centralnego zamka - diagnoza
centralny zamek
Zamek centralny
Centralny zamek Alarm166/28144-centralny_zamek_alarm.html
Centralny zamek - Nie działa po wymianie bezpiecznika
Problem z centralnym w tylnych lewych drzwiach
http://www.forum.alfaholicy.org/166/67292-drzwi_nie_zamykaja_sie_z_pilota.html
centralny z pilota nie działa
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 09-05-2012 o 17:16
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Lancia Delta 1.8 8V
Wcześniej:
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

problem z centralnym w mojej 166 polegał na tym iż zamykały mi się tylko prawe przednie drzwi i tylne lewe pozostałe nie reagowały na przyciski. próbowałem samemu ogarnąć tetmat, ale poddałem się następnego dnia zostawiłem autko w lokalnym serwisie fiata.
z tego co rozmawiałem z servisantem mówił, że problem powstał w samych zamkach (a dokladnie od kierowcy) które blokowały prawidłowe funkcjonowanie centralnego, odpukać nie miałem już problemu z tą kwestią

ja mam problem tego typu ze na pilota nie reaguja przednie prawe drzwi,a zamykajac kluczykiem zamykaja sie wszystkie ale musze zamykac z przednich prawych bo od strony kierowcy juz nie dziala. i jeszcze jedno male pytanko. Po lewej stronie schowka po zdjeciu oslony sa 2 kostki zielona i zolta. z tego co wiem zolta steruje centralnym natomiast nie mam pojecia do czego jest ta zielona a spalila mi sie ostatnio .

nie wiem czy pisać w którymś z tematów..ale chyba raczej tu...
Mianowicie..w straszne mrozy (przed też) centralny zamykał bez problemu otwierał również...przyszło ocieplenie i nie działa w ogóle zamek tylny lewy a całość zamyka się tylko od strony przód pasażer (kluczyk)...czasami zamknie się z pilota ale to tylko czasami, nie wiem dlaczego zamki nie zawsze reagują na pilota.
Dodam tylko, że od strony przedniej pasażera zamyka się i otwiera idealnie (z kluczyka oczywiście)..pytanie jest takie...czy możliwe jest że uszkodziła się (wytarła) mechanika zamków, czy będzie raczej potrzebna wymiana tych dwóch wymienionych powyżej?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki