miałem identyczne objawy jak bartekalfa166 przy zsuniętej wtyczce zasilającej cewkę, czyli nie wypadające zapłony, ale brak palenia na cylinder
Jesli dobrze pamietam cewka ma staly + a impuls dostaje -, 3 przewod to sygnal do ECU, jesli sie myle niech mnie ktos poprawi. Sprawdz wiazke czy nie jest uszkodzona skoro cewka dziala na innym cylindrze. Mozesz tez sprawdzic cewki sposobem kolegi - http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...a_ssacego.html
Sprawdzenie czy jest zapłon na cylindrach 4,5,6 jest bardzo proste:
- odkręcić cewkę, włożyć inną świecę do cewki i drutem połączyć z masą silnika,
- opalić silnik i widać ewidentnie czy jest właściwa iskra,
na cylindrach 1,2,3 (pod kolektorem ssącym) trzeba posłużyć się oscyloskopem podłączonym do przewodów cewek i sprawdzić przebieg napięcia zapłonu po stronie pierwotnej cewek.
W opisywanym przypadku jednak zalecam przeprowadzić pomiar kompresji na cylindrach (niestety wymaga to zdjęcia kolektora ssącego bo trzeba wykręcić wszystkie świece).
niestety nie udało mi sie dziś zmierzyc tej kompresji.Ale odczytałem błedy
mam błąd 0206 .jak go można zinteerpretować???
czy wtryskiwacz gazu jest jakoś połączony z wtryskiem paliwa??może problem jest jednak elektryczny???
Ostatnio edytowane przez bartekalfa166 ; 02-11-2012 o 21:37
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.
Nie dręcz się zmierz tą kompresję i to da adekwatny rozwój sytuacji,na razie to są to domysły które trzeba jak najszybciej rozwiać i rozwiązać twój problem.