NAV+ zabiłem ją podczas upgrade'u? :(((

• Autor wątku Autor wątku MaZuR
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MaZuR

Guest
A więc...

ubiłem navi... sprawdziłem jaki mam soft (foto załączone) - i wyszło mi że 04.08 czyli można robić upgrade do 5.0...
pobrałem z tego wątku plik: http://www.forum.alfaholicy.org/147/25809-problem_z_aktualizacja_softu_connect_nav-2.html

wypaliłem cd... włożyłem zgodnie z instrukcją, po "error cd" wyłączyłem kluczyk na off - odpaliłem navi - pojawił się pasek flashowania więc wbiłem 1-2-3-4 i prawą gałkę...

pasek dochodził do 40/50% i navi robiła reset - pasek postępu odpalał się znów od 0%, dochodził do 10/15% i reset... odczekałem zakładane 7 min, dodałem jeszcze z 10... odpaliłem silnik (bo czytałem że i to może pomóc..) i kaplica...

navi nie wyświetla NIC, podświetlenie się świeci, nie reaguje na nic poza 1-2-3-4-prawa gałka (miga x2 ale nie słychać czytania płyty) - żeby było weselej nie wyłącza się po wyłączeniu silnika (więc alfa stoi teraz w garażu z odpiętym aku...)

Jak bardzo źle jest? Da się coś jeszcze zrobić?

Ewentualnie - kto w Warszawie może mi to cholerstwo naprawić?

Słuchałem sobie dziś radia, dzwoniłem z wbudowanego tel.. to mi się zachciało kur@#$ apgrejdów :((((((((

Pomocy?
Mazur

navi.jpg

Zabić Connecta nie jest aż tak łatwo także spokojnie - zdarza się to tylko przy update'cie nieodpowiedniej wersji softu.

po pierwsze podłącz akku i zobacz czy Connect się uruchamia.
alfa stoi już kilka godzin odłączona, więc system powinien się zresetować.
jak zadziała pomyślimy dalej.

pozdrawiam,
Adam

Problem polega na tym że płyta z update'em nadal jest w napędzie.. ;-/ (przycisk wyjmowania nie działa)...

Po prostu podpiąć kable i zobaczyć co się będzie działo czy próbować flashować od nowa (w sensie jeżeli nie pojawi się logo AR na czerwonym tle to wciskać 1-2-3-4-prawa gałka po 10s od "zabłyśnięcia ekranu"? (bo tak jak pisałem - podświetlenie działa ale nic się nie pojawia na wyświetlaczu..)?

Pozdr
MaZ

najpierw podłącz klemy i włącz connecta.
zobacz czy wszystko działa. wyciągnij płytę z nowym softem koniecznie.

jeśli będzie ok, można próbować zaktualizować raz jeszcze.
ale powoli wszystko :)

pozdrawiam,
Adam

No i nici ;(Podpialem klemy, ekran świeci ale nic nie wyświetla, nie reaguje na przyciski ;(Mam już namiar na speca od takich spraw (Ochendal) ale gość pracuje od 10.00 wiec czekam...Dzięki za chęć pomocy!PozdrMaz

Moim zdaniem powód był banalny - brudna dioda w czytniku.
Chyba tylko reprogram flash'a.

;-/

Niedobrze - "mój" spec nie chce się podjąć naprawy ;(( (Ochendal z ul. Ursynowskiej w Warszawie)

Czy ktoś z Was przerabiał temat i zna kogoś kto się podejmie?

Pozdr
PM

Spróbuj może jeszcze rozkręcić navi i wyjąć płytę ręcznie. Ja miałem podobny problem co Ty, też mi się zawieszała podczas upgradu.

mam jeszcze jedno pytanie jak sprawdzic jaki ma sie soft albo gdzie?

Amortyzatory
Powrót