Dalsze prace nad tematem doprowadziły po pewnych przemyśleniach do minimalizacji kosztów , sprzętu i złożoności układu.Zrezygnowałem z scalaków przełączających sygnał na rzecz ....przekaźników. Doszedłem do wniosku że 70 procent elektroniki jest w naszych autach jeszcze na przekaźnikach.Ma to swoje wady ale i zalety.Miałem jeszcze jakieś płyty z opla/ ukł . komfortu / z fajnymi przekażniczkami więc to wykorzystałem.Łączny kosz nie przekroczył 100 pln a pewne efekty już widać.Całość teraz należy zabudować w fajną puchę i umieścić w schowku.Nawigacja nie ma możliwości wykorzystania wejścia aux / a nie chciałem za bardzo ingerować w nawigację / inaczej jak poprzez podłączenie zmieniarki.Pomysł zmieniarki mp3 za 400pln która nie wiadomo jak będzie działała był bez sensu..więc kupiłem A08 z kablem za 80pln
i przerobiłem wejście na możliwość podpięcia zewnętrznego sygnału.Steruje tym drugi przekaźnik , pierwszy jest od przełączenia źródła sygnału rgb i synchronizacji.Zresztą uważam że nic nie zastąpi jeżeli chodzi o jakość płyty nagranej w wave..lub sygnału audio z dvd
.
Dalsze prace już po zabudowie ...głupio się jeździ bez radia...więc wyciąłem już odpowiednią dziurę w schowku gdzie doprowadzę jeszcze sygnały z kamery,plus z wstecznego / A8 lub D8 / ułożę kable do zmieniarki i podłączę wreszcie kierownicę ze sterowaniem.Wszystko będzie schowane w schowku pasażera.Na teraz przy załączeniu wstecznego nawigacja przełączy się w tryb wejścia rgb bez dźwięku,po przełączeniu małego przełącznika zmieniam wejście rgb razem z załączeniem aux in.Mam możliwość przełączenia obrócenia ekranu o 180 stopni , wyboru PAL/NTSC załączenia samego wejścia aux..ale tylko w momencie działającej zmieniarki i to nie stety gdy płyta jest w funkcji play.Po zamontowaniu wszystkiego w aucie spokojnie będę szukał starej płyty telewizora gdzie jest układ tda 8362 i szlifierą wyrżne płytkę tracąc piwo a nie jak na allegro chcą 300pln za dekoder.