Strona 75 z 507 PierwszyPierwszy ... 25656667686970717273747576777879808182838485125175 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 5064

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Wiem, z takimi wymaganiami tylko nowe z salonu, polazłem nawet do jednego ale wyszło ze do 70k budżetu to nie ma co kupowac bo z roku 2015 wszystkie słabsze wersje silnikowe 120 kucy wyprzedano tak jako jak tanśze sprinty. Zostały jedynie droższe od 80k w gore albo nówki do zamówienia w fabryce ale też wtedy wychodzi od 80k w gore za wersję MA
    Z ciekawości obczaiłem stock. Faktycznie marnie to wygląda. 2 lata temu, gdy kupowałem swoją, oferty były lepsze i było ich więcej... Teraz ponizej 80k i w kolorze innym niż pastelowy biały faktycznie nie ma w czym wybierać... 170 KM bardzo drogie, niszę wypełnia 150 KM. A 120-tek ledwo co kilka.

Moim zdaniem powinieneś się zaczaić na MA za ok. 45 i być szybszy niż handlarz. I nie odpuszczać swoich wymagań, bez sensu kupić zajechaną sztukę. Każdy przypadek traktować indywidualnie. Wojtek doprowadził swoją do porządku, chociaż gdy kupował miała bodajże 90k i dopiero 3-ci olej ever!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał italiano_83 Zobacz post
    A możesz mi powiedzieć co w tym dziwnego ? Z takimi założeniami to nie ma co się dziwić, że trudno znaleźć auto.
    Co to oznacza sensowny przebieg ? do 100.000kkm do 120.000km? wyposażenie, to co chcesz mieć na pokładzie ?
    Rocznik 2011/2012 z przebiegiem do 15k rocznie, wyposażenie distinctive z czujnikami parkowania z tyłu fabryczne, bez szyberdachu, skrzynia manualna, ksenowny moga być ale niekoniecznie, silnik 120 kucy, idealne z fabrycznie przyciemnionymi szybami. Kolory de facto wszystkie oprocz białego: najchętniej czerwony (rosso albo metallic), ale też czarny metallic lub srebrny. No I żeby było od kumatego usera z historią serwisową. Do każdego auta które miałem mam pękatą teczke z każdą pierdołą I jakoś nie dociera do mnie że można inaczej

- - - Updated - - -

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Z ciekawości obczaiłem stock. Faktycznie marnie to wygląda. 2 lata temu, gdy kupowałem swoją, oferty były lepsze i było ich więcej... Teraz ponizej 80k i w kolorze innym niż pastelowy biały faktycznie nie ma w czym wybierać... 170 KM bardzo drogie, niszę wypełnia 150 KM. A 120-tek ledwo co kilka.

Moim zdaniem powinieneś się zaczaić na MA za ok. 45 i być szybszy niż handlarz. I nie odpuszczać swoich wymagań, bez sensu kupić zajechaną sztukę. Każdy przypadek traktować indywidualnie. Wojtek doprowadził swoją do porządku, chociaż gdy kupował miała bodajże 90k i dopiero 3-ci olej ever!

Jak będe miał chwile to skrobnę w wątku ale o nowych zeby nie smiecic. w kazdym badz razie sprint z 2015 z xeno kosztuje 80k gdzie porównywalny civic 1.8 w lajfstajlu 88k ale za rocznik 2016. Stok w alfie biedny ale w hondzie skończył się w połowie lutego (średnio na civica z 2015 było 8k mniej ze względu na rocznik). Taki offtop.

Co do zajechanych sztuk to może ktoś rzuci krytycznym okiem I coś wyłowi czego na pierwszy rzut oka nie widać ?

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yjlnJ.html

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ydE3J.html

otaz taka pojawiła się ostatnio I jest chyba najładniesza wieć ciekawe gdzie jest haczyk

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ylU6f.html

tą chciałem wkleić jako ciekawostke ze względu na lakier oraz cenę 47k ale teraz widac cena troche spadła

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ylCd7.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

sprint z 2015 z xeno kosztuje 80k
    Moim zdaniem dobra cena - ja płaciłem 77 za czerwonego sprinta z czujnikami przód/tył, przednim podłokietnikiem i zapasem. Gdybym dołożył ksenony, to by wyszło coś ok. 80 tys. właśnie.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Moim zdaniem dobra cena - ja płaciłem 77 za czerwonego sprinta z czujnikami przód/tył, przednim podłokietnikiem i zapasem. Gdybym dołożył ksenony, to by wyszło coś ok. 80 tys. właśnie.
    Ale ze stocku czy z zamówienia?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Z zamówienia, ale "po znajomości".
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Jak będe miał chwile to skrobnę w wątku ale o nowych zeby nie smiecic. w kazdym badz razie sprint z 2015 z xeno kosztuje 80k gdzie porównywalny civic 1.8 w lajfstajlu 88k ale za rocznik 2016. Stok w alfie biedny ale w hondzie skończył się w połowie lutego (średnio na civica z 2015 było 8k mniej ze względu na rocznik). Taki offtop.

Co do zajechanych sztuk to może ktoś rzuci krytycznym okiem I coś wyłowi czego na pierwszy rzut oka nie widać ?

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yjlnJ.html

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ydE3J.html

otaz taka pojawiła się ostatnio I jest chyba najładniesza wieć ciekawe gdzie jest haczyk

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ylU6f.html

tą chciałem wkleić jako ciekawostke ze względu na lakier oraz cenę 47k ale teraz widac cena troche spadła

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ylCd7.html
    Moim okiem:

Ta z Carservisu - ma gumowy dywanik u kierowcy (i to nie gumowy dywanik z Alfy, tylko jakiś z Fiata

Ta co ma 28991km śmierdzi na kilometr. Ma błędy na wyświetlaczu, świecą się kontrolki, ale nic się z nimi nie udało uradzić kilka km temu u Twardowskiego? Z podpisu to nie ten młody kolo, więc może to sam Tomek podpisywał? Ale co by to miało być, bo nie wymiana oleju, a jeśli chodzi o przegląd to tyle błędów jest Ewidentnie ktoś się bawił akumulatorem, bo pokazuje godzinę "z dupy", a przebieg nie jest zweryfikowany, bo jest tylko jeden wpis, taki prawdziwy. Inna sprawa, że nawet na tym wpisie 10kkm nie ma daty (?!?!). Jeden plus - można zadzwonić do TT i się dowiedzieć, bez konieczności wywalania 350 na przegląd.

Kolejna z 47144 km mi się podoba kolorystycznie, ale czemu fotki bez dywaników? W tej cenie to trzeba się cieszyć z 2 zestawów felg, te telefony śliczne, nie wiem czy jej nie kupie dla samych felg. Poza tym nie jest źle, trzeba standardowo sprawdzić czy w Austrii już nie miała tych 40000km .

I w końcu ta z 89903 km - kolor droższy, to fakt, ale poza tym to nie ma szacunku na dzielni. Felunek 16. Brak alu na pedałach. Zderzak porysowany od spodu (nie to, żeby to był wielki problem), ale przelakierowanie go to droga zabawa by była.

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Moim okiem:

Ta z Carservisu - ma gumowy dywanik u kierowcy (i to nie gumowy dywanik z Alfy, tylko jakiś z Fiata

Ta co ma 28991km śmierdzi na kilometr. Ma błędy na wyświetlaczu, świecą się kontrolki, ale nic się z nimi nie udało uradzić kilka km temu u Twardowskiego? Z podpisu to nie ten młody kolo, więc może to sam Tomek podpisywał? Ale co by to miało być, bo nie wymiana oleju, a jeśli chodzi o przegląd to tyle błędów jest Ewidentnie ktoś się bawił akumulatorem, bo pokazuje godzinę "z dupy", a przebieg nie jest zweryfikowany, bo jest tylko jeden wpis, taki prawdziwy. Inna sprawa, że nawet na tym wpisie 10kkm nie ma daty (?!?!). Jeden plus - można zadzwonić do TT i się dowiedzieć, bez konieczności wywalania 350 na przegląd.

Kolejna z 47144 km mi się podoba kolorystycznie, ale czemu fotki bez dywaników? W tej cenie to trzeba się cieszyć z 2 zestawów felg, te telefony śliczne, nie wiem czy jej nie kupie dla samych felg. Poza tym nie jest źle, trzeba standardowo sprawdzić czy w Austrii już nie miała tych 40000km .

I w końcu ta z 89903 km - kolor droższy, to fakt, ale poza tym to nie ma szacunku na dzielni. Felunek 16. Brak alu na pedałach. Zderzak porysowany od spodu (nie to, żeby to był wielki problem), ale przelakierowanie go to droga zabawa by była.
    ta z carserwisu ma materiałowy dywanik pod spodem - ciekawe czy jest caly czy dziurawy

ta z dyskoteką kontrolek - gdyby dało się usterkę tanio usunąć to pewnie byłoby to zrobione. A tak będzie tekst "panie, wystarczy wykasować błędy/wymienić czujnik za 200zl"

ta z 47000km miała coś ewidentnie dłubane z tyłu - wgniotka na tylnym słupku słupku wyglądająca na pozostałości po wyciąganiu tyłu kameleon na lewym boku, ślady po paście polerskiej na plastikach, krzywo zamontowany wydech, nierówne szczeliny z tyłu. Do tego przedni zderzak tak połupany od kamieni, że ma raczej 147tys albo 247tys

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Dobre oko! Faktycznie ten wydech mocno krzywo zainstalowany, ktoś ostro kombinował, zeby to się jakoś złozyło... I nawet nie jest zaznaczone "bezwypadkowa".

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

z tych wszystkich w mojej ocenie najlepszy ostatni bo:
    polski salon serwis wiec da się sprawdzić, co do zderzaka - pomalować dolną cześć wystarczy. Ocztywiście o lie to ogłoszenie jest rzetelne
    Na felgi "telefony "etc i inne hasełka handlarzy nie zwracaj uwagi bo to typowy haczyk mające odwrócić uwagę- wszystkie auta od handlarzy z moim zdaniem wątpliwym stanem i przebiegiem do tego brak hasła "bezwypadkowy" daje do myślenia

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Radzia czekałem na Ciebie, zawsze się zjawisz w porę

http://www.forum.alfaholicy.org/mito...owych-161.html

Który spirint lepsiejszy, z ksenonami czy tą wielką nawigacją ? Co tam masz u siebie ?

- - - Updated - - -

Ponieważ widziałem i jedną i drugą trochę je opisze, może komuś się przyda.
    Ta z carservisu wizualnie nie taka zła, trochę rysek jest, był lakierowany jakiś próg, poza tym wnętrze w środku nie zniszczone (no może na fotelu kierowcy trochę widać ten przebieg 111k). Wyposażenie nawet bogate. Alu też w dobrym stanie, troche rysek jest. Opony z 2011 roku i wydaje się ze po tym sezonie do wymiany.
    Historia serwisowa jednak jest. Dwa serwisy standardowe co 30k (olej selenia, jakieś filtry, pióra wycieraczek, itp.) oraz 3 poza ASO przy przebiegu 90k. Przy pieczątce serwisu jest wpis o oleju 0w40 mobil 1 oraz że wymieniono klocki przód i tył w lutym 2015 (ale szczegółów brak).
    Sprzedawca sam stwierdził ze trochę słabo z tym olejem i wymianami co 30k jak producent przykazał.
    Z minusów: auto odpala z bustera i akumulator raczej do wymiany, rozrząd w sumie też jak i też serwis olejowo-filtrowy trzeba przeprowadzić. Błędy VDC mają związek ze słabym akumulatorem i jestem w stanie to uwierzyć. Z usterek nie otwierają się drzwi prawe pasażera z zewnątrz jak i też klapa bagażnika. To też ma związek z słabym akumulatorem (ale akurat w to nie już mniej wierzę, w klapie bagażnika obstawiam wiązkę
    http://www.forum.alfaholicy.org/mito...cieraczka.html
    a w drzwiach może coś takiego mimo ze klamka nie ułamana :
    http://www.forum.alfaholicy.org/mito..._wewnatrz.html )

Jest tylko jeden klucz bo drugi jest uszkodzony więc tak jakby go nie było.
    Silnik pracuje całkiem cicho nawet zalany tym mobilem 0w40 i całkiem przyjemnie warczy powyżej 4k oraz przyspiesza żwawo, poza tym sprzęglo chodzi ok, skrzynia biegów tak samo. W zawieszenia coś tam czasem skrzypneło przy większej dziurze ale w graanicach normy. Coś tam z ceny upuszczą ale bez szału.
    Aha przegląd rejestracyjny jest do zrobienia ale powiedzieli że się tym zajmą na dniach

Ta od handlarza z 2012 to nawet ciekawsza historia Plus taki że handlarz sam przyznał ze auto z ubezpieczalni i że jest powypadkowe oraz dwa elementy malowane (błotnik przód i drzwi kierowcy), brak klucza nr 2. Auto w stanie wizualnym nawet ok, opony dwie bardziej zużyte ale dwie całkiem ok, felgi malo porysowane. Auto widziałem jak był ponowny atak zimy w lutym czy marcu ale o dziwo odpaliło od strzała, ponieważ stało na letnich i nie było ubezpieczone to jazda próbna się nie odbyła.
    Wnętrzne też jest nie zniszczone ale mialem wrażenie ze kolory i plastiki jakie jakby wypłowiale od słońca, poza tym w aucie ktoś palił bo były resztki papierosa w popielniczce. Ale jakby trzeba było pojechać do ASO na sprawdzenie to ubezpieczą.
    Jest koło dojazdowe. Pod korkiem olejowym straszna maź była ale poziom oleju na 3/4. Poza tym usłyszałem historię o nie wymagającym serwisu łańcuchu rozrządu
    A teraz kwiatki: jak już powiedziano auto z ubezpieczalni, ale żadnych szczegółów jak one wyglądało przed naprawą nie ma (bo to kolega zamawiał dla żony ale się rozmyśliła- ach te żony poza tym kolega pojechał do Francji po auta więc nie ma jak się dopytać Niby na alfach się nie zna ale na placu jeden miciak stoi a poza tym pokazano mi że składa ofertę na kolejnego do ubezpieczyciela w przetargu. No ale do julki to nic nie ma niestety.
    Jest ksiązka serwisowa z dwoma wpisami (z czego jeden od Twardowskiego) ale bez szczegółów co było robione (Pan zadzwoni i się dowie). No więc hit tygodnia teraz

No to się dowiedziałem i wyszło że auta nie ma w bazie serwisu, nikt z mechaników go nie kojarzy tak samo jak właściciel. Normalnie hydrozagadka Ogołnie u Twarodowskiego powiedzieli ze sprawa jest śmierdząca i że jak trzeba oczywiście mogą te auto sprawdzić ale może lepiej na spokojnie poszukać innego egzemplarza...
    Tyle z mojej strony, uff rozpisałem się