D
dwilk
Guest
Metan, to moze tak lopatologicznie: gdzie mam sie wpiac z plusem? IMO radio mam ciagle zasilanie, ale takze "wzbudzenie" od stacyjki, wiec chyba podpiecie sie za bezpiecznik radia niewiele da...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dwilk masz start and stop , bose ?? Bo są różne schematy??
Dwilk masz start and stop , bose ?? Bo są różne schematy??
That is the point: z lenistwa i strachu nie chce wyciagac radia tylko "przechwycic" gdzies odpowiedni kable w wiazce w okolicach bezpiecznikow.wszystkie Julki mają S&S a jak chcesz się wpiąć do radia nie ma problemu opis co jest co znajdziesz --> http://www.forum.alfaholicy.org/mit...czeniowych_sie_dostac_do_tylnej_czesci-2.html
Na tym bezpieczniku jest napięcie "po stacyjce". Minus wziąłem z górnej, prawej śruby mocującej panel bezpieczników.W skrzynce z bezpiecznikami jest dobre miejsce na schowanie dodatkowego gniazda zapalniczki podpiętego pod bezpiecznik, np. F37 "Odbiorniki Servizi różne". Tam też wpiąłem CB.
Na szczęście QV nie mająwszystkie Julki mają S&S
Większość warunków do uruchomienia S&S pewnie masz spełnionych. Jedyne co mi przychodzi do głowy (dużo ludzi pisze o zmniejszeniu częstotliwości możliwości użycia S&S z czasem) to rozładowanie aku. Sprawdź, jakie masz napięcie.
Albo ogrzewanie fotela pasażera (nie widać pokrętła z pozycji kierowcy)S&S nie wlaczy sie gdy cos zjada duzo pradu - wystarczy wlaczyc ogrzewanie tylnej szyby a S&S pisze "unavailable" Moze cos u ciebie jest permanentnie wlaczone co zre ampery?