Witam,
Gwarancja sie skaczyla i czas na male cos nie co dla mojej Julki![]()
Zdjecia wrzuce juz niedlugo!
Planowany tuning:
- zawieszenie - Eibach 3.5cm Zrobione!
- chip tuning - SAVALI Zrobione!
- kompletny wydech - SAVALI
- wymiana turbo od Mito QV - SAVALI
- czarne matowe spoilery boczne i przednie
Zostalo jeszcze troszke kosztownych detali![]()
- wymiana plastikowego elementu w desce na karbon lub przecierane ciemne aluminium. ( obecnie mam jasny kolor i jakos nie pasuje )
- znaczki SportivaQV z montazem dostalem gratis okolo 30 eur. za same znaczki ( ten service jest zajebisty! )
Co do zawieszenia to juz widac golym okiem piekna roznicejeszcze do okolo 3 tygodni ma zejsc Julka troche wiec czekam z niecierpliwoscia
![]()
Chip tuning od Savali - to jest to co cieszy najbardziej!
Jeszcze na chwilke nawiaze do mojego starego tematu ''usterki po 10...'' poniewaz bylo tam troche skarg na skrzynie i prace silnika.
Powiem krotko - szkoda ze nie zrobilem chipa juz dawno, wtedy nie byloby tematu. Teraz nie tylko ze zwiekszyla sie moc ale cala praca zmiany biegow, silnika itp. chodzi perfekcyjnie. Wszystko dziala idealnie, autko zbiera duzo lepiej juz z niskich obrotow.
Mozna bylo ustawic silnik pod siebie albo wybrac opcje juz zrobiona przez Savali.
Wybralem opcje ze tryb:
A - dziala bez zmian
N - chodzi jak Dynamic przed chipem tylko ze bardzo plynnie bez szarpania itp. i ladnie zbiera z dolu.
D - rakieta
Szczerze to teraz bardzo malo uzywam trybu D poniewaz N-ka robi swoje wystarczajaco...mozna poszalec i nie trzeba zmieniac trybu na D specjalnie by troche poszalec.
Spalanie:
Niestety jesli chodzi o spalanie to gdy jezdzi sie spokojnie to autko bedzie palilo tyle samo co palilo moze troszke, troszke mniej poniwaz nie trzeba tak czasto redukowac biegow.
Natomiast gdy sie jezdzi sportowo to niestety bierze troszke wiecej niz przedtem ale niewiele...cos za cos...
Wydech:
Czesc ktora chyba najbardziej mnie podjarala gdy uslyszalem na zywo Julke od Savali tez z chipem 1.4 TB z pieknym wydechem!
W poniedzialek podjade jeszcze raz i postaram sie zlapac troche dzwieku na tasmeJest kilka filmow na YT lecz nie oddaja tego w rzeczywistosci.
Piekny i dosc glosny dzwiek no i super szczela rowniez juz przy niskich obrotach dosc glosno![]()
Nie zbyt polecaja jazde powyzej 140km/h z dziecmi na tylnej kanapie
Wydech bedzie zmieniany pod koniec miesiaca wiec jak tylko bedzie zamontowany to odrazu wrzuce na YT!
Pozdro!