Witam,
jest ktoś tutaj może z Targówka lub Bródna lub okolicy? Mam wrażenie, że coś nie halo z ogrzewaniem, (słabo grzeje)....moje zdanie potwierdziły dwie osoby, które nie korzystają na co dzień z samochodu a chciałabym aby ktoś jeszcze przekonał się na własnej skórze.

Masz wskaznik temperatury silnika?Jestem z Targówka a nawet z Bródna
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 28-01-2012 o 22:17
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Lutraki, ja poruszm się w okolicach Piaseczno, Ursynów, Mokotów, ale mogę do Ciebie podjechać, jeśli mogłabym pomóc![]()

to może i ja wpadnępoobserwować. Faktem jest, że przy aktualnych temperaturach nawet u mnie długo się nagrzewa ten silniczek. I w zalezności od ustwienia nawiewu potrafi słabo grzać.
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Wielkie dzięki !!!
Zapraszam...wiesz u mnie już parę dni temu jak było zdecydowanie mniej coś nie tak było z ogrzewaniem, a przejechałam 300 km.
Dzisiaj będę miała pewność czy to z moją ciepłotą jest nie tak czy faktycznie samochód ma problem z grzaniem. Spotykam się z sąsiadem z forum.

Witam!Miałem podobne doświadczenia ale niestety z innym i dużo starszym samochodem więc nie wiem czy znajdą zastosowanie.W tamtym przypadku winny był termostat i problemy pojawiły się właśnie zimą.Zauważalnie spadła intensywność grzania a temperatura silnika na wskaźniku jakoś znacznie od normy nie odbiegała.Pzdr.

Bardzo dziękuję 75andrew155 za dzisiejsze spotkanie i sprawdzenie ogrzewania w moim samochodzie. Diagnoza - coś chyba nie tak z nagrzewnicą; grzanie kijowe....
Z żarówką toczona była walka celem dostania się do niej, ale po chwili światło pojawiło się. Coś jest widać nie tak ze stykiem, żarówka w 100% sprawna.
Jutro serwis.
Plusy tego dnia:
- poznanie forumowicza, który jest moim sąsiadem,
- działająca żarówka,
- umyty samochód![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki