Ze względu na to, że czeka mnie w najbliższym czasie wymiana zderzaków i montaż progów oraz ich lakierowanie + lakierowanie przynajmniej jednych drzwi dlatego zastanawiam się nad zmianą koloru przy tej okazji. W tej chwili mam fabryczny kolor alfy (błękitny). Jaki kolor waszym zdaniem byłby najodpowiedniejszy do Alfy 147?

Jak ja bym miał zmieniać kolor swojej 147ki to pomalowałbym na taki jak tutaj ma kolega w swojej 156SW Mia Bellissima 156 2.4jtd Distinictive
Może kiedyś się takiego dorobię choć czarny też nie jest zły![]()

Niebieski w alfach bardzo ładnie się prezentuje
Czerwony zawsze szybszy. A tak na poważnie to ładny czerwony wydziałem ostatnio na jakiejś wystawie na Mazdzie 3 MPS.
A co myślicie o takim kolorze? Jest dość zbliżony do mojego bo tej trochę taki błękitny ale w zależności od kąta padania światła ładnie zmienia kolor? Ktoś w takim malował? Jak jest z jego kosztem i trudnością w malowaniu?
Gdybym taki zastosował mógłbym to zrobić z zewnątrz bez malowania komory silnika wnętrza drzwi itd.
Widziałem dziś taką w łodzi na skrzyżowaniu Sienkiewicza z Nawrot i całkiem ciekawie wyglądał mimo tego, że miałem tylko chwilę żeby spojrzeć.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 28-02-2011 o 20:20
Taki fabryczny kameleon Alfy - Azzurro Novola Iridescente?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki