Zgodnie z zapowiedzią uruchamiam oficjalne zapisy na III Zlot Alfa Romeo 166.
Termin: 5-8 czerwca 2014
Miejsce: "Kosówka" w Siennej na Dolnym Śląsku http://www.kosowka-czarnagora.pl/
Po zeszłorocznych domkach niemal jednogłośnie uczestnicy stwierdzili, że zakwaterowanie powinno być w jednym miejscu. Tak więc zrobiłem.
Cena 190zł/osobę
120zł/dziecko 3-10lat
do trzeciego roku życia za darmo.
Jest to kwota za 4 dni pobytu. Od czwartku do niedzieli.
W cenie są 3 noclegi, 3 śniadania i dwie "biesiady" wieczorne.
Pod hasłem "biesiada" mam na myśli tak jak w ubiegłym roku wyżerkę przy ognisku/grillu. Jedzenie i napoje będą zapewnione. Po stronie uczestników pozostaje alkohol wedle uznania oraz jakiś obiad, przekąski w ciągu dnia.
Jeżeli trafi nam się jakiś wegetarianin to proszę o wcześniejsze info na PW.
Z atrakcji. W planie na piątek i sobotę są dwa obiekty.
Jaskinia Niedźwiedzia http://www.jaskinia.pl/jaskinia/pl/
i
Kopalnia Złota Złoty Stok http://www.kopalniazlota.pl/
Szczegóły podam jak będę miał już pełną listę i zrobię rezerwację. Aby uniknąć problemu z małymi dziećmi, podzielimy się na dwie grupy każdego dnia. Gdy jedna grupa będzie zwiedzać, druga będzie "w okolicy" oglądać co innego. Tak aby dzieci mogły zostać pod stałą opieką. Zarówno kopalnia jak i jaskinia to zimne i ciemne miejsca. Nie jest to miejsce wskazane dla rocznego czy dwuletniego dziecka. Podział jest również podyktowany maksymalnymi wielkościami grup jakie mogą być oprowadzane. A liczę na to że będzie nas sporo
Jest też zła wiadomość. Nie można zabrać zwierzaków. Tak, wiem. Sam nad tym ubolewam że nie wezmę swojego pieska. Jednak znalezienie dużego obiektu który na raz nas pomieści, dysponuje wolnymi terminami i jeszcze jest "na cywilizowanym poziomie" nie jest łatwe.
Tak więc w czwartek się zjeżdżamy. Piątek i sobota zwiedzamy a wieczorami biesiadujemy. Niedziela jest wybiegowa. W pierwszy i ostatni dzień będzie czas na "pogawędki" przy autach.
Podczas zlotu będą też niespodzianki. Niespodziewane
Na wpłaty pełnych kwot czekam do 15.03.2014. Taki termin jest podyktowany przez właściciela ośrodka. Dlatego muszę się sprężyć ze zbiórką środków aby nie stracić pierwszeństwa w rezerwacji miejscówek. Jeżeli ktoś się spóźni z wpłatą to nie ma gwarancji czy będzie dla niego miejsce. Ze względu na wielkość obiektu myślę że tych kilka miejsc nieco po terminie uda się domówić. Jednak radzę się nie ociągać. Prawie dwa tygodnie to wystarczająco dużo czasu na kontemplację, wypełnienie wniosku urlopowego, konsultacje z proboszczem, teściami, małżonką, psem, kotem, sąsiadami, sołtysem i resztą
Proszę każdego zdecydowanego o wpis + informacja o wieku dzieci + chęć zwiedzania obiektów
Info do przelewu podam na PW. Zaksięgowane wpłaty będą na zielono.
1. Marek230482 - Marek, Asia, Szymon (1 rok) + Kopalnia + Jaskinia
2. Madmax - Marek , Maryla + Kopalnia
3. alfa.kris.k - Krzysiek,Krystyna i Ninka (4) = Kopalnia + Jaskinia4. rafal0717 - Rafał, Gosia, Maja(2lata) + kopalnia + jaskinia
5. rivt - ja + Dominika + kopalnia i jaskinia
6. tomaz - Ania, Tomek, Krzyś (7) i Maciuś (5). (kopalnia + jaskinia)7. Dziubek + Marzena + Ola (7) + Lila (1,5)8. gipsik - Jarek , Jowita , Hubert + kopalnia + jaskinia9. Endrjus + Ania - kopalnia + jaskinia10. Danus77 - Damian + Kasia + Wiktoria + Maks
Ok.
Plan zlotu:
5.06.2014 czwartek
15:00-20:00 przyjazd i zakwaterowanie.
20:00 skromny grill
6.06.2014 piątek
8:00-9:30 śniadanie w formie szwedzkiego stołu
11:00 zbiórka na wyjazd do Kopalni Złoty Stok
11:15 wyjazd
12:30 kasy kopalni, każdy kupuje sobie bilet
12:45 wejście do kopalni
14:15 koniec zwiedzania
14:30 idziemy na obiad, płatne indywidualnie
15:30 wyjazd
16:30 docieramy do Kosówki
17:30 test z wiedzy o 166
19:00 wyniki testu i ogłoszenie zwycięzcy, rozpoczynamy biesiadę, ustalamy grupy na jutrzejsze wyjście do Jaskini Niedźwiedziej
7.06.2014 sobota
7:30-8:00 śniadanie dla pierwszej grupy (druga wszystko ma przesunięte o godzinę do przodu)
8:00-wyjazd do jaskini
8:10-parking pod jaskinią
8:40-kasy jaskini, każdy kupuje sobie bilet
9:00-wejście do jaskini
10:00-wyjście z jaskini i powrót do Kosówki
10:00-16:00 czas wolny. Obiad każdy organizuje indywidualnie albo się wspólnie zgadamy na miejscu.
16:00-czas dla majsterkowiczów. Będę miał ze sobą narzędzia (będzie klucz dynamometryczny), komputer, kable, każdy może "zaplanować" jakąś drobną naprawę, diagnostykę czy po prostu pogadać o aucie.
19:00-rozpoczyamy biesiadę
8.06.2014 niedziela
To dzień rozjazdów. Przed niektórymi długa droga więc pewnie wyjadą rano. Będzie czas na pogawędki, kto zostanie dłużej może zgadamy się jeszcze na jakieś wyjście/plener.
Każdy kto w sobotę będzie chciał pomajsterkować (lub żeby jemu pomajsterkować) proszę aby napisał co będzie chciał. Zróbmy jakąś listę. Żeby nie wyszło że ktoś będzie chciał rozrząd zmienić a ja nie wezmę blokadmuszę się przygotować.