[145] komputer alfadiag potrzebny do boxera 1.4

MałaMi

Nowy
Auto
.
Witam serdecznie

Potrzebuje pomocy otóż kupiłam komputer + imo (oryginalny kluczyk złamany w środku kluczyka było imo ) z innego boxerka który poszedł na dawce wszystko cacy podłączone przekręcam kluczyk a tu CODE :O i teraz jest problem bo potrzebuje kogoś kto ma komputer i mógł by mi jakoś pomóc.Komputer musiałam wynienic bo pierw wariował a później całkowicie padł. Jak w temacie jest napisane mam boxera 1.4 z 97r . Pozdrawiam Weronika

Poczytałem trochę na ten temat i wydaje mi się że interfejs nic Ci nie da. Trzeba sobie poradzić bez niego.

Pierwsza sprawa: kontrolka Code miga Ci czy świeci światłem stałym ??

Próbowałaś rozebrać kluczyk i przykleić pastylkę gdzieś przy immo ??

code świeci sie cały czas .. a pastyle z nowego kluczyka tego ułamanego wyciągnęłam i przełożyłam do mojego kluczyka .. Chłopcy mi gadali ze trzeba to jakoś synchronizować tzn te imo z kluczykiem .. i kurcze proszę pomóżcie mi bo szkoda mi jej jest a chce ją uratować

PS: ja jestem z Chorzowa jak ktoś chce to może przyjechać zobaczyć. Weronika 506 543 780 Mój nr tel

musisz miec karte kodowa. inaczej nie zgrasz do bx chyba nie wydawali do wszystkich musisz probowac ja otworzyc w aso albo pozbyc sie imo

Chętnie bym Ci pomógł tylko ja niewiele jestem w stanie zrobić. Słyszałem, że usunięcie immo w tym modelu to straszna sprawa. Potrzebna Ci jest karta kodowa, której możesz nawet w ASO nie dostać... JA na Twoim miejscu kupując sterownik brałbym go z jakiegoś rozbitka albo z takiego z ukręconą panewką. Napisz może do kolegi cuma_borek (lub jakoś tak) czy nie ma sterownika z immo i karta kodowa - najlepiej żeby to bylo jeszcze w aucie i żeby można było podejrzeć czy przechodzi test immo (ważna rzecz - wszystkie numery sterownika starego i nowego muszą się zgadzać). Możesz tez poszukać jakichś na allegro - z tym, że rozglądał bym się raczej za takimi które siedzą jeszcze w aucie. Muszą tez posiadać kartę kodową.

Nie zapomnij zostawić starego sterownika u Dżordża - może uda mi się coś z nim zrobić.

Poczytaj też tematy:
http://www.forum.alfaholicy.org/145_146_155/26671-centralka_code.html

http://www.forum.alfaholicy.org/145_146_155/60499-blad_immobilisera.html

karta z kodem+ kluczyk master i po przekręceniu zapłonu naciskanie pedału gazu zgodnie z karta kodów. jak chcesz to mogę Ci skan z książki od auta zrobić jak co po kolei idzie.

a alfadiag to jest program diagnostyczny i nic Ci nie pomoże, niestety.

Amortyzatory
Powrót