Problem z zamkiem centralnym

kogut25

Nowy
Auto
alfa romeo 147 1.9 jtd
Witam,

mam maly problem i nie wiem gdzie szukac przyczyny. Przestał mi działac kluczyk z centralnym - wymienilem bateryjke bo myslalem ze poprostu padla... zaczelo sie od tego ze wyskoczyl mi swego czasu blad immobilizer failure przy wkladaniu kluczyka do stacyjki, wyjalem wsadzilem znowu i wszystko gra ale centralne zamykania z pilota przestalo dzialac.

Jak wspomnialem baterie w pilocie wymienilem na nowke, przycisk wewnatrz auta "centralnego" dziala bez zarzutu auto sie zamyka od srodka ale przez pilota nic, zero reakcji. Przy naciskaniu guzika na pilocie niby dioda swieci ze przyciskam ale reakcji w aucie nie ma...

Gdzie szukac przyczyny usterki ??? Moze ktos mial podobny problem prosze o info

Pozdrawiam i Wesolych Swiat :)

super ale nie interesuje mnie montaz jakiegos zamiennika tylko usuniecie usterki w oryginalnym kluczyku czy mechanizmie.

Prawdopodobnie poszły Ci styki na płytce w pilocie może Ci się uda naprawić masz 50/50 szans

W ASO Ci zrobią oryginał myślę że 800 zł powinno Ci starczyć to jest pierwsza opcja a druga to podjechać do kogoś kto się zajmuje elektroniką/elektrotechniką i może on coś zdziała
Jest masa tematów na temat kluczyka i problemów z nim

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót