Lotka 147

konrad53

Nowy
Auto
147 FL
Witam, mam 147 FL i chciałbym sobie kupić lotkę. Ważne, żeby była oryginalna. Gdzie szukać? Na allegro nie widzę. Jest jakiś sklep z częściami do Alfy w internecie?
I druga sprawa. Jaką macię opinie na temat dokładania lotki? Lepiej zostawić bez jak w oryginale mojej wersji, czy jednak lepiej wygląda z lotką?

Od autods lotka jednak ma inny wzór niż oryginalna a to Wszystko po to żeby wycieraczka nie haczyla- jeśli twoja alfa fabrycznie była bez wycieraczki to po założeniu ori lotki, będzie ci blokował wycieraczke. Trzeba też wycieraczke zmienić na krótsza :)
Jak najbardziej zakładaj lotke, dodaje charakteru dla auta :)

Z tą z allegro ja miałem styczność. Wszystko fajnie, tylko po pomalowaniu przez lakiernika, lotka wygiela się w banana. Zadzwoniłem powiedzieli żeby dogiac że się dociagnie. Lotka przy lekkim zgieciu pękła. Później tel nikt nie odbierał....

Czyli właściwie ciężko kupić oryginalną, a w moim przypadku to i tak bez sensu bo musiałbym wymieniać wycieraczkę ? :D
A z tego AutoDS dobre są? Myslałem o przyklejanej jak większość, bo nie mam zamiaru wiercic w szybie

Ja mam takie coś
attachment.php
attachment.php

Nie wiem skąd to Hans dostał, gdzieś w necie wyhaczył, do tego błotniki, na nasze razem 200zł chyba było

Załączniki

• DSC_0028.jpg
    DSC_0028.jpg
    92.2 KB · Wyświetleń: 538
  • DSC_0033.jpg
    DSC_0033.jpg
    117.4 KB · Wyświetleń: 602
Właśnie ja chciałbym mniej odstającą jednak. Oryginalna najlepsza :D
Jest w internecie jakiś sklep alfy gdzie można znaleźć takie części?

Właśnie ja chciałbym mniej odstającą jednak. Oryginalna najlepsza :D
Jest w internecie jakiś sklep alfy gdzie można znaleźć takie części?

Też szukałem i szukam...... Oprócz AutoDS to tylko zagranica, gdzie nie często nie sprzedają lotek z gównolitu. Poszukaj też na ebay.

ja też mam od AutoDS i polecam. 2 sezon i bez zmian. W bardzo dobrej jakości!
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• Zdjęcie-0015.jpg
    Zdjęcie-0015.jpg
    62.7 KB · Wyświetleń: 442
  • Zdjęcie-0016.jpg
    Zdjęcie-0016.jpg
    62.2 KB · Wyświetleń: 429
  • WP_20150307_005.jpg
    WP_20150307_005.jpg
    125.9 KB · Wyświetleń: 462
Zawsze możesz kupić z Aso jak masz luźne 1989zl :D

- - - Updated - - -

Wymiana wycieraczki to pikuś... Po prostu znajdź krótsza o jakieś 2cm z innego auta :)

Miałem lotkę z Allegro. Sam ją malowałem i montowałem. Opis tutaj:http://www.forum.alfaholicy.org/zro...ontaz_lotki_na_tylnej_klapie_.html?highlight= Trzymała się dwa lata bez problemu. Pewnie trzymała by się do dzisiaj, ale miałem stłuczkę, sprzedałem co się dało na części i lotkę też, żeby dozbierać na nową 147. Ramię wycieraczki po prostu obciąłem o jakieś 1,5 cm i oszlifowałem drobnym papierem ściernym. Wyglądało jak z fabryki.

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze pytanie. Lotka od AutoDS różni się jakoś z wyglądu od oryginalnej? Jest inna z zewnątrz? Bardziej odstająca, dłuższa czy coś?

I jak z malowaniem tej od nich, trzeba na własną rękę? Jaki może być koszt pomalowania takiej lotki?

Ostatnia edycja:
Jeśli robisz wszystko sam, to koszt materiałów lakierniczych nie powinien przekroczyć 100 zł (podkład do plastiku, lakier nabity w spray i lakier bezbarwny). Lakiernik weźmie przynajmniej drugie tyle.

Jeśli robisz wszystko sam, to koszt materiałów lakierniczych nie powinien przekroczyć 100 zł (podkład do plastiku, lakier nabity w spray i lakier bezbarwny). Lakiernik weźmie przynajmniej drugie tyle.
Do kompozytów nie używajcie podkładu do plastików, absolutnie.. jest on wyłącznie do abs'u i mu podobnych tworzyw..

Mam jeszcze pytanie. Lotka od AutoDS różni się jakoś z wyglądu od oryginalnej? Jest inna z zewnątrz? Bardziej odstająca, dłuższa czy coś?
Z wyglądu niczym się nie różni.. przetłoczenie na wycieraczkę od strony szyby jest niewidoczne.. więc wygląda w 100% jak oryginał po zamontowaniu..

Odświeżę temat pewnie znanym wam pytaniem ;) czy oryginalna lotka z przedlifta jest identyczna jak z polifta?

Amortyzatory
Powrót