Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
producent zaleca 5W40 przewyższający normę ACEA B3Witam,
ja również zwracam się z prośbą o poradę z racji tego, że poprzedni temat został zamknięty, a poza tym 520 stron do przejrzenia utrudnia sprawę. W mojej 147 1.9JTD 16V zalany jest i był również wcześniej Castrol Magnatec 10W40. Chcę w najbliższych dwóch tygodniach wymienić olej. Nic oleju nie bierze, wszystko gra, więc chcę się tylko upewnić, że ten olej jest w porządku. Naczytałem się, że "10W40 to nie! absolutnie!". U mnie wszystko jakoś gra.
Dzięki za odpowiedzi, pzdr!
Co polecacie do mojej 147 2003 r 1.6 TS 120KM?
Na dniach również muszę zmienić olej w mojej 147 105km. Gdy kupiłem śmigała na Mobilu, aktualnie jest Platinum 10W40 i pije go okropnie, aczkolwiek nic nie wycieka... Myślę o zmianie na Castrola, Mobila lub MOTUL. Pozostać nadal przy 10W40 czy zmienić na inny? A może spróbować Liqui Moly 10W60 Racing GT jak kolega wyżej?
Na dniach również muszę zmienić olej w mojej 147 105km. Gdy kupiłem śmigała na Mobilu, aktualnie jest Platinum 10W40 i pije go okropnie, aczkolwiek nic nie wycieka... Myślę o zmianie na Castrola, Mobila lub MOTUL. Pozostać nadal przy 10W40 czy zmienić na inny? A może spróbować Liqui Moly 10W60 Racing GT jak kolega wyżej?
5w40 lotos synthetic plus full saps thermal control.
Polski, niedrogi, dobre parametry.
Widze, że się nie znasz na olejachWięc napiszę Ci, że olej ten spełnia wszelkie normy dla tego silnika (Fiat 9.55535.H2, M2, N2 lub Z2) jakbyś miał wątpliwości
![]()