• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Demontaż klamki zewnętrznej w 147

• Autor wątku Autor wątku ms3marcin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

ms3marcin

Guest
Witam serdecznie, jakiś czas temu przestały mi sie otwierać prawe drzwi w Funi :/
Od środka można od zewnątrz nie, jak pociągnie sie za klamkę to jest luźna.
Mechanik który tam zaglądał powiedział, że wyrobił się jakiś element plastikowy i trzeba będzie coś wyminieć ale będe musiał zostawić autko na parę dni.
Nie miałem takiej możliwości i teraz postanowiłem samemu zawalczyć z tym problemem :)
tylko, że po rozebraniu boczka, odkręciłem jedna śróbę klamki - z jednej strony jest odczepiona tylko nie wiem jak ją rozebrać od strony zamka.
Może ktoś pomóc? Tak szczerze to nie ma tam nawet swobodnego dojścia żeby dobrze zajrzeć.
Jak rozebrać klamkę i czy jest możliwość bardziej zdemontować drzwi żeby mieć luźniejsze dojście do zamka.
Może z Waszą pomocą uda mi sie zlokalizować problem i samemu wymienić ten element.
Będę wdzieczny za wszelki uwagi, pozdrawiam forumowiczów

jendrju - co to k... jest ?????????????
battle knight ??????????????

edit :
po klik. na "download now" jakies pierdoły wyszły
dopiero za chwilę zauważyłem małym drukiem "save file to your pc" i działa

a tak w ogóle w 147 nie będzie podobnie jak w 156 ? bo do 156 są fotki z klamką w dziale "zrób to sam" --- "sposób na zacinający się guzik ..."

Ostatnia edycja:
gdzie co?? nie czaje??

-----------------
to się nazywa: sztuka podstępu...sposób na klienta ;p

Ostatnia edycja:
a bo tam na środku jakieś pierdoły są do klikania
ale na dole po prawej jest już ok

Podziękował :) Bardzo pomocne materiały, dzięki serdeczne i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!

Witam i ja mam taki problem tyle że z drzwiami kierowcy....... udalo mi sie zdemontowac klamke, chodz troche sie naglowkowalem...... ms3marcin wymieniales sam plasticzek w ktory wchodzi ciegienko czy komplet??? gdzie zakupiles takowy zestaw naprawczy bo mi w alfie zamowili niby to ale to nie bylo to :)i niewiedza sami czego ja chce :p

Witam i ja mam taki problem tyle że z drzwiami kierowcy....... udalo mi sie zdemontowac klamke, chodz troche sie naglowkowalem...... ms3marcin wymieniales sam plasticzek w ktory wchodzi ciegienko czy komplet??? gdzie zakupiles takowy zestaw naprawczy bo mi w alfie zamowili niby to ale to nie bylo to :)i niewiedza sami czego ja chce :p

To samo + rozwiązanie (klamki nie trzeba demontować)

http://www.forum.alfaholicy.org/147/80684-luzna_tulejka_ciegna_klamki_drzwi.html

Jest szansa jeszcze raz to udostępnić? Ja nie potrafię tego ogarnąć, spadł mi ten drucik łączący klamkę z zamkiem i mam dość tej mordęgi, może jest jakiś patent jak to zrobić albo ktoś z Katowic lub okolic by mi pomógł?

Amortyzatory
Powrót