sleyer3
Nowy
- Auto
- alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.
Jeśli to wąż dolotowy to jak najbardziej.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Masz niedoładowanie i wygląda na to, że overboost nie jest skłonny do współpracy![]()
to zero to błąd komunikacji
@sdero napisał:Nie koniecznie on ale na przykład jego przewody podciśnieniowe lub elektryczne.
Może być wina MESa jeżeli chodzi o 0%, dużo parametrów na raz. Teraz gdy wiesz że masz problemy z turbo to możesz logować tylko je tzn: obroty, ciśnienie doładowania zmierzone i docelowe oraz overboost.
witam, chciałbym sie podpiac pod temat, mianowice jestem posiadaczem alfy od jakeigos tygodnia/dwoch, aktualnie nie ma mnie w polsce, bede na swieta i zabieram auto, i chcialbym zapytac o ten slynny blad MSCF, wyskoczyl mi on podczas gdy jechalem po kocich lbach drugim biegiem bez gazu ;o, zaswiecil sie, i za chwile zniknal, nie wiem czy mialo to jakis zwiazek z utrata mocy, bo nawet nie zdazylem gazu dac. nasteonego dnia zrobilem okolo 200km i juz sie nie pojawil ten blad, i chcialbym sie dowiedziec, co waszym zdaniem jest do zrobienia, ja sie nie znam za bardzo, ale chyba nic z turbo, bo przeciez go nie przeladowalo przy okolo 1k RPM, wiec wydaje mi sie, ze do przeczyszczenia ten EGR i uklad dolotowy, co o tym sadzicie?
pozdro![]()