szukam speca od pilotów

• Autor wątku Autor wątku hajmon7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hajmon7

Guest
witam
jestem (póki co) szczęśliwym posiadaczem alfy 147 od tygodnia.
nie działał pilot, koleś oczywiście powiedział żebym zmienił baterię, co oczywiście nie pomogło.
rozebrałem kluczyk i przylutowałem urwane 2 guziczki ale i to nie pomogło, dioda nie mruga i nie świeci się przy wciskaniu przycisków.
płytka nie ma żadnych śladów korozji czy wcześniejszego lutowania i nic na spalone nie wygląda.

pytanie czy znacie jakiegoś elektronika który może jeszcze uruchomić tą płytkę ?

Przytoczę tutaj moją wypowiedź z innego tematu, może Ci coś pomoże:
Od zakupu Alfy borykałem się z problemem braku otwierania drzwi za pomocą pilota. Rozkręcałem, oddawałem do serwisu gdzie mi odpowiadali, że nie da się tego naprawić - trzeba kupić nowy i programować. Dodam, że u mnie po wciskaniu przycisku otwierania nawet się dioda nie świeciła, dlatego myślałem, że to wina elektroniki. Jakieś dwa dni temu przypadkiem w jakimś temacie tu na forum przeczytałem ciekawostkę o tym, że można włożyć kluczyk do stacyjki, przekręcić zapłon (pozycja MAR z tego co pamiętam) i wcisnąć przycisk na pilocie na kilka sekund. Było to rozwiązanie na inny problem niż mój, ale spróbowałem. I jakie było moje zdziwienie, gdy dioda zaczęła migać i zaczęło mi działać otwieranie :D Spróbuj tym sposobem podziałać bo ja nie sądziłem, że się uda a tutaj sukces! :)

Dodam, że dla pewności jeżeli się nie uda to i tak sprawdź czy wszystko wewnątrz kluczyka jest dobrze :)

Od zakupu Alfy borykałem się z problemem braku otwierania drzwi za pomocą pilota. Rozkręcałem, oddawałem do serwisu gdzie mi odpowiadali, że nie da się tego naprawić - trzeba kupić nowy i programować. Dodam, że u mnie po wciskaniu przycisku otwierania nawet się dioda nie świeciła, dlatego myślałem, że to wina elektroniki. Jakieś dwa dni temu przypadkiem w jakimś temacie tu na forum przeczytałem ciekawostkę o tym, że można włożyć kluczyk do stacyjki, przekręcić zapłon (pozycja MAR z tego co pamiętam) i wcisnąć przycisk na pilocie na kilka sekund. Było to rozwiązanie na inny problem niż mój, ale spróbowałem. I jakie było moje zdziwienie, gdy dioda zaczęła migać i zaczęło mi działać otwieranie :D Spróbuj tym sposobem podziałać bo ja nie sądziłem, że się uda a tutaj sukces! :)

Dodam, że dla pewności jeżeli się nie uda to i tak sprawdź czy wszystko wewnątrz kluczyka jest dobrze :)

ok dzieki wielkie, natchnąłeś mnie nadzieją że da się to jeszcze uruchomić :)

Widzę, że przypadkowo dodało mi się kilka razy ta sama wypowiedź. Wyskakiwał błąd i musiało się coś popsuć, proszę moderatora o usunięcie postów nadprogramowych :)

no niestety nie miałem szczęścia.
pilot nie działa :/
zostaje ASO jak sie wzbogace

ja tez mialem urwany jeden styk od guzika...zaniosłem do car audio i mi wymianil koszt symboliczny biorac pod uwage nowy kluczyk... ale dokladnie nie pamietam czy to bylo 12 czy 25zł...
koszty dotycza
otwarcia = wymiany przycisku na płytce na nowy = zamknięcie pilota
przycisk mozesz miec uszkodzony i przez to dioda nie swieci...

a jesli to nie bedzie ta usterka to kluczyk od alfy za 70zł juz cos sie powinno znaleść grot przełożyc i jechac do zaprogramowania... tylko nie kupuj od fiata czy innej marki bo nie zestroja go... musi byc od alfy tak mi powiedzieli

a jesli to nie bedzie ta usterka to kluczyk od alfy za 70zł juz cos sie powinno znaleść grot przełożyc i jechac do zaprogramowania... tylko nie kupuj od fiata czy innej marki bo nie zestroja go... musi byc od alfy tak mi powiedzieli

czytałem że raz zaprogramowany kluczyk nie można przeprogramować , no chyba że to do centralnego zamka sie dopisuje zakupiony kluczyk a nie cos do kluczyka

ja słyszałem że idzie... inaczej by mi chyba powiedzieli to tam gdzie byłem... tylko musi być od tej samej marki... pytałem się bo szwagier miał jeden kluczyk... i musisz mieć karte kodowa... wtedy na jej podstawie programują kluczyk... nie wiem jak to robią... ale zapomniałem napisać o karcie kodowej bo jak jej nie masz to zostaje serwis... chyba że np. car audio maja sposób na zczytanie kodu.. ale wątpię...

witam
znalazłem nową sztukę kluczyka z guzikami za 150zł,
dzwoniłem do aso alfy i mi powiedziano że jak przełożę grot i pastylkę do tego kluczyka z mojego starego to nie bedzie trzeba do nawet dodawac do komputera i powiniem centralny działać od razu z przycisku w kluczyku.
czy możecie potwierdzić że tak będzie bo koleś który mi to mówił powiedział "powinno" czyli pewny nie był

witam
znalazłem nową sztukę kluczyka z guzikami za 150zł,
dzwoniłem do aso alfy i mi powiedziano że jak przełożę grot i pastylkę do tego kluczyka z mojego starego to nie bedzie trzeba do nawet dodawac do komputera i powiniem centralny działać od razu z przycisku w kluczyku.
czy możecie potwierdzić że tak będzie bo koleś który mi to mówił powiedział "powinno" czyli pewny nie był

Pastylka od immo pozwoli uruchomić silnik jednak pilot nie otworzy centralnego i nie wyłączy syreny alarmu. Będzie konieczne jeszcze programowanie pilotów (FES wersja pełna lub AlfaOBD wersja pełna).
Wczoraj przerabiałem programowanie kluczy bo jakoś mi się jeden sam rozprogramował i nie otwierał drzwi.

Powinien dać radę. Ja programowałem klucze FESem bo w AlfaOBD nie mogłem odnaleźć tej funkcji. Ja mam interfejs na USB.

nadwozie > marelli body comp : połącz i ostatnia zakladka w oknie po prawej potrzebny kod do body comp zeby je zaprogramowac muis byc ELM zeby w to wejsc programowanie proste wpisujemy kod naciskamy Y potem zgodnie z instrukcja naciakmy klawiasz pilota potem Y jaesli mamy 2 znowu zgodnie z napisami przycisk na pilotcie potem N bo chyba nie ma nikt 3 pilotw i koniec działa ...

jak cos mam pilot 3 przyciski z kluczem do odstapienia

Witam jestem zainteresowany w/w pilotem mam AR 147 1,9 JTD i też tylko 1 kluczyk i to działa różnie ! Jeśli dalej jest to aktualne to proszę coś więcej o nim , moze jakieś zdjęcia i oczywiście jaka cena .Pozdrawiam

90zł wysyłka gratis przy wplacie na konto transponder działa na 100% bo jest doprogramowany do mojej 147 w celu testu SNC01100.jpgSNC01101.jpg

nadwozie > marelli body comp : połącz i ostatnia zakladka w oknie po prawej potrzebny kod do body comp zeby je zaprogramowac muis byc ELM zeby w to wejsc programowanie proste wpisujemy kod naciskamy Y potem zgodnie z instrukcja naciakmy klawiasz pilota potem Y jaesli mamy 2 znowu zgodnie z napisami przycisk na pilotcie potem N bo chyba nie ma nikt 3 pilotw i koniec działa ...

jak cos mam pilot 3 przyciski z kluczem do odstapienia

czytalem w międzyczasie że ta procedura najpierw wszystkie kluczyki kasuje i nalezy wtedy dodać wszystkie naraz.
pytanie czy kasuje tylko te z guzikami czy wszystkie jakie mam, takze bez guzików?

Amortyzatory
Powrót