Witam! Od niedawno mam zamiar kupic alfe 147 ktora bardzo mi sie podoba z wygladu itd. Chce sie poradzic was uzytkownikow tych ladnych samochodow, jak wy oceniacie motor 1.9 JTD 115 KM bo ogolnie tylko ten mnie interesuje. Dalej, chodzi mi o awaryjnosc, slyszalem ze lubi sie psuc, juz nie chodzi o zawieszenie ale o jakies male bzdury. A co do zawieszenia, jesli np. wymienie je w calosci, wiem zaplace bardzo duzo, ale czy na moja jazde (srednio 5-10tys rocznie) wystarczy na pare lat?? od 3-5. Czy ten samochod nadaje sie na jazde po niewielkim miescie, z mala iloscia korkow i na dluzsze weekendowe wycieczki?? Czy nie zniszcze tego diesla przy takiej jezdzie? Zalezy mi na samochodzie o wygladzie sportowym na dluzsza mete, no i zeby cieszyc sie jazda, a AR 147 wg mnie taka jest. Nastepnie, jak wyglada blacha tego samochodu czy po jakims czasie wychodzi korozja?? chodzi o progi, nadkola itd. Bardzo bede wdzieczny jesli napiszecie jak najwiecej opinii o samochodzie bo naprawde zalezy mi i bardzo mi sie podobaa malo o nim wiem i chclabym sie weicej doweidziec.
Pozdro dla forumowiczow![]()