Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Rysa czy trzeba malować cały element

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie

wygląda to na delikatne ryski ale ze zdjęć nie można tego dokładnie ocenić... znam lakiernika gdzieś kolo Obornik śląskich wiec niedaleko... kasuje 200zl za element... szwagrowi malował 6 elementów + polerka całego auta + malowanie lusterek i skasował po małej negocjacji 1200zł (1 drzwi malował od środka również więc cena dobra opłaciło nam się z Ostrowa jechać z lawetą..) przy sceniku II z 2006r. i muszę powiedzieć że nawet ładnie mu wyszło...

ja sam dopiero zaczynam malować więc aby sobie, komuś jeszcze się boję... mogę jedynie pochwalić się zderzakiem co niedawno malowałem przy swojej Alfie

thomas07
    Gość

Domyślnie

Witaj

Sróbój pasta polerska falekra G3.
    Kiedys tez mialem podobna ryse, sadzac po zdjeciach i udalo mi sie ja wypolerowac wlasnie ta pasta.
    Nie kupuj pasty Tempo bo te szit. Falekre uzywa duzo zakladow lakierniczych.
    powodzenia

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Cytat Napisał thomas07 Zobacz post
    Witaj

Sróbój pasta polerska falekra G3.
    Kiedys tez mialem podobna ryse, sadzac po zdjeciach i udalo mi sie ja wypolerowac wlasnie ta pasta.
    Nie kupuj pasty Tempo bo te szit. Falekre uzywa duzo zakladow lakierniczych.
    powodzenia

Tempo nie jest shitem ale....ma szereg niedoskonałości - trafiają się duże frakcje cierne i można zrobić niezłe...nowe rysy. Tempo stosuje się na mokrą ściereczkę wcześniej sprawdzając jej konsystencję palcami.

Farecla jest o niebo lepsza/ dokładniejsze frakcje cierne - spróbuj G3 (bardzo blisko rysy i na rysie) a następnie wykończ G10 - Mleczko Finish Farecli.

PZDR!
    Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
    Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
    Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV

thomas07
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lucas83 Zobacz post
    Farecla jest o niebo lepsza/ dokładniejsze frakcje cierne - spróbuj G3 (bardzo blisko rysy i na rysie) a następnie wykończ G10 - Mleczko Finish Farecli.
    No może przesadzilem ale falekra w 100% lepsza
    Zgadzam się z Lucas83 w zupełności.

odison
    Gość

Domyślnie

sytuacja wygląda tak, byłem u znajomego lakiernika co już malował mi alfę praktycznie cało oprócz dachu i klapy bagażnika. Niestety trzeba malować całe elementy za bardzo ja wyczuć można pod paznokciem, myślałem żeby pomalować tylko tą cześć drzwi
    ale niestety nie da się ponoć powiedział mi że walnie cały bok za 600zl
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	SAM_1960.jpg
Wyświetleń:	464
Rozmiar:	85.4 KB
ID:	70686  

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

No to jak już będzie Ci malował to niech przy okazji strzeli na czarno słupek bo teraz wygląda trochę dziko.

odison
    Gość

Domyślnie

słupek jest oklejony folia carbon

Użytkownik Maniak resoraków Avatar BomBel
    Auto
    Alfa Romeo 159 3.2 JTS

Domyślnie

Srebra raczej w krechę się nie pomaluje a bynajmniej ciężko i spore ryzyko wtopy z kolorem. odison Tak jak już napisałeś malowanie całego boku to jedyna rozsądna opcja jeśli ta rysa bardzo ci przeszkadza.
    Apropos malowania tak drzwi to się nie da. Środkowa cześć różniła by się zapewne mocno kolorem i wyszła by wielka plama już nie mówiąc o odcięciach na załamaniach drzwi.

odison
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=BomBel;975394]Srebra raczej w krechę się nie pomaluje a bynajmniej ciężko i spore ryzyko wtopy z kolorem. odison Tak jak już napisałeś malowanie całego boku to jedyna rozsądna opcja jeśli ta rysa bardzo ci przeszkadza.
    Apropos malowania tak drzwi to się nie da. Środkowa cześć różniła by się zapewne mocno kolorem i wyszła by wielka plama już nie mówiąc o odcięciach na załamaniach drzwi.[/QUOTE

Rozumiem cię ,ale autko ma swierzy lakier bo bylo malowane niedawno

Użytkownik Maniak resoraków Avatar BomBel
    Auto
    Alfa Romeo 159 3.2 JTS

Domyślnie

A ja rozumiem twój ból bo moja również była niedawno malowana a już przyjęła 2 wgnioty od czyiś drzwi. Jeśli masz tą bazę którą była malowana można podjąć próbę obmalowania tylko drzwi ale to nie jest łatwe. Kwestia czy ktoś się tego podejmie.