Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Wgnieciony lewy błotnik

Keanu
    Gość

Domyślnie Wgnieciony lewy błotnik

Miałem małą akcję bellą i wgniotłem lewy błotnik od strony reflektora. Wgniecenie wielkości ręki. Mam możliwość wypchnięcia sama ręka owej wgnioty ale nie wiem czy nie strzeli mi lakier. Są też zestawy na allegro do robienia takich rzeczy ale czy warto? Czy może udać się do specjalisty. Proszę o opinie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar śmigacz
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6 TS 105 KM, Alfa Romeo Mito 1.4 105 KM

Domyślnie

Dużo zależy od samego wgniecenia, ale raczej ktoś, kto nigdy tego nie robił ma małe szanse na usunięcie wgniecenia bez śladu, czy to ręką czy wynalazkami z allegro (szczególnie najtańszą chińszczyzną). Najlepiej gdybyś miał znajomego dobrego blacharza. Dobry fachowiec być może usunie to bez śladu w minutę przy Tobie (za flaszkę), ale jeśli trafisz na cwaniaka to naściemnia że musiał klepać i malować pół samochodu i tak też skasuje...

Keanu
    Gość

Domyślnie

No oki, ale powiedzmy że błotnik i tak jest do malowania. Czy jak to wycisnę ręką czy gumowym młotkiem to coś zmieni? Wtedy bym zapłacił za malowanie a nie za klepanie i malowanie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Jeśli przedni błotnik to jest on miękki i z młotkiem uważaj żebyś nie zrobił wypukłości na nim.

Użytkownik Rowerzysta Avatar śmigacz
    Mieszka w
    Łańcut
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6 TS 105 KM, Alfa Romeo Mito 1.4 105 KM

Domyślnie

Jak mówiłem wcześniej wszystko zależy od wgniecenia. Jeśli nie ma ostrych załamań blachy można spróbować delikatnie wypchnąć. Są goście, którzy potrafią nawet z pozoru duże wgniecenie usunąć w ten sposób bez śladu, ale przeważnie mają za sobą lata praktyki. Jeśli błotnik i tak jest do malowania to możesz spróbować, raczej nic nie stracisz.

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

No raczej nic nie stracisz bo jak jest do malowania to lekiernik zrobi to sam a i tak bedzie go musiał wyrównac kitem. Nawet po blacharzu niejednokrotnie trzeba równać. Różnica jest taka ze po onterwencji blacharza jest mało kitu na elemencie Sam jak to dobrze wypniesz to zostanie to tylko delikatnie wyrównać i pomalować.