Fiat Ecu Scan - kalibracja sprzęgła Selespeed

jaro1984

Nowy
Auto
Alfa 147 2.0 TS Selespeed
Witam,

Proszę o info w jaki sposób programem Fiat Ecu Scan dokonać kalibracji sprzęgła Selespeed... Zauważyłem, że FESie są dwie opcje dotyczące kalibracji sprzęgła:
- jedna to kalibracja po produkcyjna/serwisowa
- druga to po prostu włączenie autokalibracji sprzęgła
Czy wiecie czym się różnią i którą stosować. W opisie danej funkcji w programie jest informacja, że każdą robi się w inny sposób.
Proszę o info jak dobrze zrobić kalibrację sprzęgła w FESie. Interesuje mnie tylko ten program, a opis dotyczący alfadiaga widziałem :)

To Cię zawstydzę, ponieważ ja szukałem tego 5 sekund... Napisałem wyraźnie, że wiem w jaki sposób zrobić to w Alfadiagu. Interesuje mnie natomiast kalibracja w FESie. Wszystko już sobie zrobiłem... sprzęgło ustawione. Pytanie tylko, która z 2 opcji w FESie jest bardziej zalecana do kalibracji sprzęgła po jego ustawieniu w zakresie 28-28,5 mm. Widziałem, że są dwie i o tym również napisałem... Pozdrawiam.

Jakie dwie?
Jest tylko jedna.

- - - Updated - - -

A fesie jest napisane jak byk kiedy to robimy.
Tłum. z googla.
Procedura ta jest stosowana do cienkiej kalibracji sprzęgła. Muszą być wykonywane, gdy urządzenie przestawiania i / lub zespół sprzęgła otrzymuje, gdy sprzęgło i wyłącza się w sposób nierówny i jeśli sterownik skrzynia otrzymuje.
UWAGA: procedura musi być wykonywane w następującej kolejności:
1. Naciśnij przycisk Wykonaj (silnik musi być wyłączony)
2. Uruchom silnik
3. Przekręć kluczyk i włączyć ponownie w MAR
4. Start w 2. biegu z akceleratora całkowicie wciśnięty, przynosząc silnik do 3000 obrotów, a następnie zwolnić pedał gazu.

Korzystałem z wersji 3.6 FiatEcuScan. Są tam 2 opcje co do kalibracji sprzęgła i obie różnią się procedurami. Nie korzystałem z translatora, ponieważ tłumaczenie jest średnie, mi przede wszystkim zależy na informacji czy jest jakieś znacznie, z której opcji powinienem skorzystać po regulacji sprzęgła. W tygodniu postaram się podłączyć kompa pod auto to zrobię screeny, na których przedstawię właśnie obie opcje dotyczące kalibracji sprzęgła.

Amortyzatory
Powrót