• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Silniczki reflektorów - lewy, prawy, EU, GB- różnice?

• Autor wątku Autor wątku barat
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

barat

Nowy
Czerniejewo/Września/Gniezno i czasem Konin
Auto
Była [A147 1.9JTD 115KM], jest [E39 530i 231KM]
Czy może mi ktoś powiedzieć, czy dla silniczków regulacji świateł jest rozróżnienie na lewy i prawy, oraz czy ma znaczenie czy to anglik czy europejczyk?

Następna sprawa - poszperałem i wychodzi, że pasują silniczki z innych marek np Audi ... tyle, że od Audi na allegro jest kilka różnych silników ...

To jeden silniczek (jeśli chodzi o wersję przed FL). Po FL były inne silniczki. Tak samo przy xenonach - też są inne.

Jak poszperasz, to znajdziesz moje tematy, w których pisałem, jakie silniczki pasują... od innych samochodów.

Silniczki są takie same, oprócz GTA z xenonami, oraz xenonych dokupionych w opcji. Poza tym, wszystkie silniczki regulacji lam są takie do wszystkich silników i nie zależnie od tego czy to anglik, czy Europa, prawy, czy lewy

A co ma mieć z tym wspólnego silnik?
Przeciez to zwykła lampa jest
A ja się nie pytam o wersje silnikowe.
Moje wątpliwości są dla tego, ze może dla Lewej i prawej jest inny skok lub kąt? Może dla anglików i EU też inny skok?
Nigdy się w to nie wgłębiałem, więc skąd mam wiedzieć? ;)

A miał ktoś przypadek że podczas regulacji ręcznej reflektora, kręcąc śrubą od regulacji wysokości ona przeskakuje?
Kiedyś mi padł silniczek i regulowałem ręcznie a teraz dokupiłem silniczek i nie mogę skalibrować z drugą.

A miał ktoś przypadek że podczas regulacji ręcznej reflektora, kręcąc śrubą od regulacji wysokości ona przeskakuje?
Kiedyś mi padł silniczek i regulowałem ręcznie a teraz dokupiłem silniczek i nie mogę skalibrować z drugą.

Jeśłi przeskakuje to jest koniec regulacji lub przekładnia tej śrubki którą kręcisz jest popsuta. Tę drugą opcje mam w reflektorze Depo (łącznie z wypadnięciem śrubki regulacyjnej), w oryginalnym wszystko pracuje idealnie.

Up idzie cos z tym zrobic? Chodzi mi o zepsute pokretło

Wysłane z mojego LG VU za pomoca kciuków

Jeśli ktoś ma patent na naprawę tego pokrętła od regulacji wysokości lampy to proszę o porady,
pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót