Nagłośnienie bose alfa 147

karolsgn

Nowy
Auto
Alfa 156 1,9 JTD
Witam posiadam Alfe 147 z normalnym nagłośnieniem. Parę dni temu znajomy rozbił taką samą tylko z nagłośnieniem BOSE. I mógłbym je sobie przełożyć do mojej bo jemu już na tym nie zależy. Czy do dużo roboty jest? wystarczy same głośniki przełożyć czy trzeba jeszcze jakieś okablowanie przekładać?

masz specjalny link w dziale "Zrób to sam"

Etam sporo, mnie zajęło jakieś 2 godzinki powolnej zabawy z browarem w ręku. Zamontować wiązkę w progu, zasilanie do wzmacniacza, Lekko zmienić wiązkę przy radiu. Praca prosta i przyjemna.
Dla audiofila to raczej zestaw nie jest, ale czy gra tak sobie? Moim zdaniem do normalnej muzyki, która nie potrzebuje tłuc w bagażniku spokojnie wystarcza. A od zwykłego zestawu moim zdaniem gra o niebo lepiej. Mnie zestaw kosztował 400 złotych, za taką kasę to raczej nie ma co nawet zaczynać przerabiać na coś innego.
A przynajmniej wszystko jest fabryczne, estetycznie, w bagażniku nie przewala się wielka tuba ze wzmacniaczem.
No i jak ktoś napisał w temacie z linku, ważne jest z czego dźwięk odtwarzamy, dla mnie ori CD czy MP3 to ogromna różnica.
http://www.forum.alfaholicy.org/car...niacza_bose_pod_seryjne_radio_alfa_147_a.html

tu masz podobny temat, tam też jest link do opisu jak to zmienić.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót