/Sorry że w dwóch miejscach../
Panowie , dziś wracałem z Kotoru / 1670 km ..jechałem 23 godziny /.Dałem radę... ale na wysokości górek i podjazdów do tuneli na chorwackiej autostradzie wyskoczył błąd silnika./ jazda po górkach 140- 160 km/h temp. na dworze 36 stopni.Trochę mnie podpuścili węgrzy w swojej Toyocie ..nigdy nie katuje nadmiernie auta /. Silnik przeszedł w tryb serwisowy.Można go było odpalić ale nie można było dodawać gazu.. ogólnie katastrofa.Do domu zostało jakieś 1200 km
.Miałem jednak laptopa i po skasowaniu błędów silnik pracował prawidłowo.Dojechałem bezproblemowo. Oto skan :
READING ERROR CODES:
1: P0504 - Styk pedału hamulca
Brake switch A/B match
2: P0704 - Styk sprzęgła
Clutch Pedal Switch Signal Circuit Malfunction
3: P1235 pompa paliwa czy geometria turbiny ??
Moje pytanie :
gdzie są te czujniki / czy to są czujniki pod pedałami ? / i jaka jest część wspólna i zależność między nimi.Czy np. jest to wspólna kostka połączeniowa itd.Czy ktoś miał podobne problemy i w jakich okolicznościach.Co oznacza ten ostatni błąd
P1235
Ps. nie które źródła piszę że błąd P1235 ... że jest to pompa paliwa poza zakresem sterowania lub zmienna geometria turbiny zbyt niskie napięcie..czy ktoś z kolegów może coś w tym temacie się wypowiedzieć
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/147_...#ixzz2a45QIBUb