Najprostsze rozwiązanie to wywalić kostkę i wszystko pospinać bez niej - oczywiście w koszulkach termokurczliwych by zwarcia nie było. Przy okazji sprawdzi się stan konektorów czy nie powypalane.
Najprostsze rozwiązanie to wywalić kostkę i wszystko pospinać bez niej - oczywiście w koszulkach termokurczliwych by zwarcia nie było. Przy okazji sprawdzi się stan konektorów czy nie powypalane.
ja kupiłem koste uzywaną od użytkownika alfabetyczny z jego rozbitego auta, wymieniłem i problem znikł jak ręką odjąło nową naprawde cięzko, też nigdzie nie mogłem jej znaleźć. pozostaje kupić jakąs używke z rozbitego auta i oby tylko dobra była .
No niestety taka sytuacja w ASO w Opolu, Gliwicach i Wrocławiu. W poniedziałek elektromechanik zrobi mi obejście kostki i kabel od masy wsadzi w koszulkę. Przy okazji jak trafi się kostka z rozbitka to pokombinuję inaczej. Dzięki za pomoc
Mam ten sam problem. Potrzbuje kostke do tylnej lewej lampy choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Autko AR147 1.6 T.Spark
Koszulki termokurczliwe, cyna, kalafonia, lutownica, nowe konektory, taśma izolacyjna, pól godziny czasu i polaczenie jest lepsze niz wyszlo z fabryki. Po co kostka? Chyba, ze ktoś lubi sobie raz na tydzień ja rozlaczyc....
Kostka właśnie jest mi po to potrzebna, ponieważ nie umiem zrobić tego tak jak to tłumaczysz. Może skomplikowane to nie jest no ale z kostką poszłoby znacznie szybciej.
Czy kostka 12495980 jest taka sama do lampy tylnej w 159. Na oko wygląda tak samo, ale Eper w 159 nie przewiduje kostki jako osobnej części.
Tak samo potrzebuje kostki do oświetlenia tablicy rejestracyjnej w 159 i ta 10588098 z kierunków w 147 wygląda tak samo.
Może ktoś ma 147 i 159 i może to potwierdzić.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
na allegro można kupić taką kostke za 20zł wystarczy poszukać.