ustawienia swiatel drogowych

• Autor wątku Autor wątku piotr.p
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotr.p

Guest
Witam kolegow, czy ktos wie jak moge sam wyregulawac swiatla drogowe(dlugie):to_pick_ones_nose3:? czekam na podpowiedz;)

Witam kolegow, czy ktos wie jak moge sam wyregulawac swiatla drogowe(dlugie):to_pick_ones_nose3:? czekam na podpowiedz;)
Światła drogowe nie mają osobnej regulacji. Reguluje się je wraz z regulacją świateł mijania. Też kiedyś podjechałem na diagnostykę w tym celu, ale tam mnie uświadomili, że osobno świateł drogowych regulować się nie da.
Pozdrawiam.
- Rafał

Witam kolegow, czy ktos wie jak moge sam wyregulawac swiatla drogowe(dlugie)? czekam na podpowiedz

światła krótkie i długie są zespolone ze sobą,jeśli krótkie źle świecą to automatycznie długie też.
ustaw prawidłowo krótkie światła a zobaczysz że długie będą też lepiej świecić.

trzeba pamiętać o ważnej rzeczy,regulacja świateł nie polega tylko na ustawieniu wysokości świecenia ale też na regulacji na boki.światła muszą mieć odpowiednią zbieżność.

Chyba że masz zamienniki DEPO-srepo i wtedy ... jeśli ktoś wie też proszę o info :-)

jeszcze raz.
napisz coś więcej o twoim problemie,czemu chcesz regulować drogowe światła?

lampy w twojej alfie są oryginalne czy jakieś zamienniki??

mam zle ustawione swiatla drogowe, swieca mi za wysoko i prawe ucieka bardziej do srodka ,lampy mam oryginalne

a teraz pytanie X :D zarowka ma byc tym wycieciem do gory czy na dol?! :D

Nie wiem jak sprawa wygląda w 156 ale w mojej żarówke da sie włożyć tylko na jeden sposób.
Jeśli krótkie świecą dobrze, a długie zbyt wysoko to tak jak mówi superjahu007 sprawdz jak zainstalowana jest żarówka.

a teraz pytanie X :D zarowka ma byc tym wycieciem do gory czy na dol?! :D

żarówka musi być włożona tym ścięciem do góry!
wystarczy dobrze przyjżeć się żarówce przez szkło lampy i napewno będzie widać czy żarówka siedzi prawidłowo w swoim gnieździe.

ja też będę obstawiał tak jak Superjachu zauważył taką przyczynę złego świecenia długich.

dobrze wiedzieć dzis zerknę na to, a myślę nad wymianą żarówek na philips 50%+ albo xenon efekt bo te światła świecą na żółto, hm a wogule jaki typ żarówek ma alfa
chodzi mi o żarówki w
halogenach
mijania
drogowych
bo postojówki to wiem ze to H6W halogenowa - ktora kosztuje 14zł

Witam. Miałem podobny problem u siebie...światła mijania świeciły dobrze ale drogowe po drzewach waliły...byłem na ustawieniu i też mi sprawdzili i okazało się, że lampy dobrze ustawione, ale nie wiedzieli co z tymi drogowymi. Lampy od środka miały taki dziwny osad, nie wiem co to było, może ktoś przesadził z mocą żarówki i coś się przypaliło, ale jak wytarłem ten osad to "długie" zaczęły lepiej świecić. Będę je rozbierał bo chciałem zrobić sobie "GTA look" więc wyczyszczę porządnie i okaże się czy zostają czy do wymiany...

na pewno warto:D dziś w garażu znalazłem jakieś h1 i zaminowałem je w długich, świecą bardzo jasno w nocy jeszcze zerknę czy lepiej ale w dzień juz widać ze są jaśniejsze
więc jak będzie $$ to się zakupi te philipsa
fotki

koledzy a zakładaliście żarówki xenonowe do waszych belli??bo wlaśnie sie zastanawiam czy nie zmienić zwykłych H7 na xenonowe

koledzy a zakładaliście żarówki xenonowe do waszych belli??bo wlaśnie sie zastanawiam czy nie zmienić zwykłych H7 na xenonowe
Tutaj masz dyskusję na ten temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/styling_body_kit/3115-hid_alfa_czyli_xenon_na_kazda_kieszen.html
Jak się sprężysz, to do rana może doczytasz do połowy ;)
Jeśli jednak nie chce Ci się czytać, to z własnego doświadczenia powiem Ci tak. Jeśli chcesz montować zestaw ksenonowy, to albo oryginalne reflektory od 156 GTA, albo reflektory z zamontotanymi soczewkami i dopiero wóczas ksenon. W przeciwnym razie będziesz oślepiał jadących z przeciwka, policjant zabierze Ci dowód rejestracyjny, a podczas przeglądu (prawdziwego) nie podbiją Ci dowodu rejestracyjnego... Nie mówiąc już np. o odzyskaniu kasy z odszkodowania w razie wypadku, bo rzeczoznawca stwierdzi, że masz niezgodne z przepisami reflektory i na siłę udowodni Ci, że to one były przyczyną wypadku...
Pozdrawiam.
- Rafał

bo postojówki to wiem ze to H6W halogenowa - ktora kosztuje 14zł[/QUOTE]
Panowie a gdzie mogę dostać takie żarówki tylko w aso do pytalem w wielu sklepach i każdy tylko wyrapia gały jak pokaże mu taką żarowkę? Dzieki za odpowiedz.

Amortyzatory
Powrót