Ewentualnie w środku przy wzmacniaczu się rozpięło, bo jest taka możliwość, wzmacniacz siedzi pod plastikami maskującymi szybę w klapie.
Ewentualnie w środku przy wzmacniaczu się rozpięło, bo jest taka możliwość, wzmacniacz siedzi pod plastikami maskującymi szybę w klapie.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Napisał GrzesiekK. Zobacz post
Koledzy sportwagon nie ma anteny do radia na dachu a w spojlerze tylnej klapy!!!!
Model 156 SW po FL (ostatni rocznik przed FL też) nie mają anteny w spoilerze, bo się to nie sprawdzało, więc zamontowano ją na dachu i jak widać też Włochom nie poszło, bo nie dość, że psuje linię auta, to jeszcze jest dość awaryjna... Sedany mają w szybie tylnej niezależnie od rocznika (2 górne paski nad ogrzewaniem). Niektóre modele przed FL i sedany miały też antenę na dachu, ale służyła ona do instalacji GSM.
Czarna( nie wiem komu pozwoliłem fotografować mój samochód ) ma antenę radiową, jest po FL, srebrna ma antenę GSM i to dokładaną. SW przed FL nawet mające antenę taką z większą podstawą , która wygląda jak radiowa ,antenę do radia mają po staremu - w spoilerze. Ta która wygląda jak radiowa Jest do nawigacji i do GSM.
Wybaczcie za prywatę ale gdyby ktoś potrzebował to posiadam oryginalne anteny AR/FIAT do 156 SW po FL.
Dobra, inaczej. Mam na dachu sterczące prostopadle do niego takie coś (załącznik), jest to antena od samego GSM czy też od radia? Alfa jest sprzed FL a w zasadzie tuż przed FL 2002 rok.
Jeśli to antena "też radiowa" to gdzie szukać wzmacniacza? Jeśli to antena tylko GSM to może podłączyć ją do radia i zagra?
Powoli zaczynam się gubić...
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
Ciężko powiedzieć nie widząc zdjęcia. Są delikatne różnice w wyglądzie pomiędzy antenami z alegro a oryginalnymi( w działaniu niestety zasadnicze). W twoim przypadku masz antenę w spoilerze i jeśli nikt nie dokonywał zmian przed tobą to tam trzeba szukać winy. Oczywiście pod warunkiem że radio masz poprawnie podłączone. Osobom które nie mają doświadczenia proponuję odwiedzić pierwszy lepszy warsztat car HI-FI i tam powinni sobie z tym poradzić. Ja również służę pomocą.
Witam
Miałem podobnie albo radio grało albo pierdziało. Kupiłem antene bez wzmacniacza podpiołem i pirdział jeszcze bardziej. Założyłem wzmacniacz antenowy dodatkowo pomiędzy końcówkę anteny a gniazdem antenowym radia - taki uniwersalny za 3 dychy i podpiąłem kabel jego zasilania do kabla zasilania radia i gitara juz nie pierdzi tylko gra. Myślę że to najprostsze i najtańsze rozwiązanie. Oczywiście odkręciłem poszycie klapu bagażnika i znalazłem wzmacnicz i tak dalej, ale to wszystko tam jest tak nasr%$#&ne że się poddałem i zakręciłem plastiki nie dotykając kabli.
pozdrawiam
ja zaraz na starcie wsadziłem zewnętrzną, nie żebym był z tego zadowolony ale coś lepiej jest, potem przy okazji awarii silnika tylnej wycieraczki zauważyłem ze w obwód anteny tej wokół szyby jest wsadzony taki mały pierdolnik z dodatkowym kabelkiem na +12V oraz biegunem ujemnym przykręcanym do masy auta (tj. tzw. wzmacniacz antenowy). Tym którzy maja problem z anteną proponowałbym od tego zacząć, najlepiej wywalić, generalnie szumy w eter może wprowadzać każde urządzenie przy zepsutym wzmacniaczu, ale ogrzewanie szyby ma najbliżej do niego, jak dobrze pamiętam to sedany maja ten wzmacniacz w prawym tylnym słupku.
Pozdrawiam
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
czyli tych zakłuceń nie da sie zrobić, dlatego montujecie dodatkowe anteny .