• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Witam pomocy dziwne zachowanie przy przyspieszaniu 1.9 jtd

Domaniak

Nowy
Auto
156 1.9 JTD
Siemka jestem nowy i szczesliwym posiadaczemm alfy z 2000 roku z grudnia , Niestety milo bylo ale ostatnio mam taki problem opisze go wam

mam zepsuty czujnik temperatury staram sie nie ciskac ale jak ostro dam 1,2,3 i 4 gaz do dechy odcina mi paliwo i autko stoi przejade na luzie troszke metro zakrece i pali od strzala co z tym moze byc ??? powiem tylko ze jak stopniowo dodaje gazu bez gwaltu to idzie slicznie jak trza Pomocy !!!

ale tak mozna cos podpowiedziec bo spoczatku myslalem ze to przez czujnik temp bo walniety jest i zamowilem nowy

Zamiast kupować części w ciemno podłącz sie do kompa.

Moze to cos z czujnikiem polozenia wału. Jak mi sie auto rozgrzalo to gaslo i nie szlo odpalic poki nie wystygl silnik, pozniej od nowa. Wymienilem czujnik (92 zl) i odpukac silnik klekocze dalej. Jak sugeruja inni - podlacz do kompa, u mnie wlasnie to trafnie wskazalo.

cześć, sprawdź przelewy na wtryskach jak któryś leje to może to być przyczyną gaśnięcia silnika.

Siemka jescze nie podlaczylem do kompa ale czytalem troche po forum i jak przy wlaczonym silniku wyciagne wtyczke z czujnika temperatury to wentylatory sie wlaczaja najpierw 1 bieg po chwili drugi wiec kupilem czujnik wstawilem juz sie nie grzeje ale pochodzil dzis do ponad 100 c i zero reakcji wentylatorow co teraz zrobic tylko podlaczenie pod kompa czy jakies pomysly macie

Radzę nie jeździć żeby nie przegrzac tego jtd, no bez kapa ani rusz kolego. Może rezystor padniemy w obudowie chłodnicy.

uporalem sie z tym owym bledem wyczyscilem czujnik doladowania i problem znikna ale wyskoczyl blad czujnikia wysokiego cisnienia paliwa a dokladdnie P0191

Chłopaki pomocy bo nawet przycisnąć jej nie mogę bo mi gaśnie a za chwile odpala normalnie

Amortyzatory
Powrót