Witam. Posiadam lybre 1.9 jtd 110km cf3 , jako ze to ten sam silnik co w 156 wiec pisze tu z racji wiekszej ilosci uzytkownikow
Moje autko ma strasznego mula...
Podlaczylem pod fes i...
P0236 overbost valve. Mysle ze to sterowanie turbo. Zlokalizowalem zawor sterowania turbiny ( taki z dwoma przewodami podcisnienia ) sprawdzilem przewody drozne. Po odpieciu jednego przewodu taki trzpien na gruszce przy turbo idzie calkiem do gory po ponownym wpieciu trzpien idzie na dol ( wszystko na wolnych obrotach) Czy tak powinno byc??
P0404 egr. dzis go rozebralem co zobaczylem ZASLEPKE
a caly egr zawalony jak kopalnia wegla. Mysle ze z tad blad gdyz to cf3 i samo zaslepienie moze generowac blad trzeba by bylo wylaczyc programo. Poprawcie mnie jak sie myle??
P0220+ zaswiecajacy sie check. Jak juz przeanalizowalem sprawe blad potencjometru pedalu gazu. Dziwnie sie on zachowoje jakos tak go malo jakos tzn wciskam gaz i tak kolo 1cm nic brak reakcj.
Blad p0236 po skasowaniu juz nie wskoczyl, bynajmniej wczoraj
Jak odzyskac moc
Mierzylem czas do setki plus minus 18 sekund wiec smiech na sali
Moje autko ma strasznego mula...
Podlaczylem pod fes i...
P0236 overbost valve. Mysle ze to sterowanie turbo. Zlokalizowalem zawor sterowania turbiny ( taki z dwoma przewodami podcisnienia ) sprawdzilem przewody drozne. Po odpieciu jednego przewodu taki trzpien na gruszce przy turbo idzie calkiem do gory po ponownym wpieciu trzpien idzie na dol ( wszystko na wolnych obrotach) Czy tak powinno byc??
P0404 egr. dzis go rozebralem co zobaczylem ZASLEPKE
P0220+ zaswiecajacy sie check. Jak juz przeanalizowalem sprawe blad potencjometru pedalu gazu. Dziwnie sie on zachowoje jakos tak go malo jakos tzn wciskam gaz i tak kolo 1cm nic brak reakcj.
Blad p0236 po skasowaniu juz nie wskoczyl, bynajmniej wczoraj
Jak odzyskac moc
Mierzylem czas do setki plus minus 18 sekund wiec smiech na sali