Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Zardzewiałe progi podłoga itd :D

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Świebodzin
    Auto
    Alfa 156 2.4 przed FL

Domyślnie Zardzewiałe progi podłoga itd :D

Witam serdecznie.Jednej z moich aktualnie dwóch alficzek 156.Padły progi.Zawiozłem do blacharza aby wspawał mi nowe progi.Zapłaciłem 2500zł ^^ przy odbiorze powiedział mi że on by te auto sprzedał albo dał do naprawy 3500zł bo podłoga jest zgniła tragiczna itd.I jedna myśl mnie nurtuje "jeżeli jest taka tragiczna to w jaki sposób wspawał progi".I czuję że to może być jakiś wałek aby kasę wyciągnąć.Czy ze zrobieniem podłogi jest więcej roboty niż z progami? Tak myślę czy sam się za to nie zabrać "żywica blacha spawara i heja" co wy myślicie co mam teraz zrobić szkoda mi alfy bo ogólnie jest na full wypasie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał stiv88 Zobacz post
    Zawiozłem do blacharza aby wspawał mi nowe progi.Zapłaciłem 2500zł ^^ przy odbiorze powiedział mi że on by te auto sprzedał
    Jakby był solidny to by powiedział to zanim zaczął robotę.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Świebodzin
    Auto
    Alfa 156 2.4 przed FL

Domyślnie

no właśnie ....

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

2500 zł za same progi? Już dałeś się naciągnąć.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD 2000r

Domyślnie

niestety i ja muszę pójść w stronę krytyki blacharza... 2500 zł za zrobienie samych progów to jest nie do pomyślenia W tej kwocie nie jeden blacharz-lakiernik zapewne obleciał by całe autko po szyby dookoła.
    A co do faktu wyciągania kasy... to naprawdę bardzo nie profesjonalnie się zachował. Każdy szanujący się usługodawca po odkryciu prawdziwego stanu powinien zadzwonić i zaprosić Cie na oględziny w celu potwierdzenia czy ma wykonywać pracę.
    Odpuść sobie tego blacharza lepiej, bo jak skończy z twoim autem, włącznie z poprawkami lakierniczymi to zaraz na Alfe 159 się uzbiera za to...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Świebodzin
    Auto
    Alfa 156 2.4 przed FL

Domyślnie

No właśnie wiem :/ znaczy 2500 zł zapłaciłem za nowe progi pełne nie reperturki + spawanie tego plus malowanie.Ogólnie zaczął mi gadać że auto wygląda jak po powodzi że są wżery na prowadnicach i że do zimy nim nie dojadę i raczej przeglądu też nie zaliczę ...o tak mi powiedział
    Ostatnio edytowane przez stiv88 ; 23-04-2015 o 12:25

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał stiv88 Zobacz post
    2500 zł zapłaciłem za nowe progi pełne nie reperturki
    Co to znaczy pełne progi?
    Próg zewnętrzny i próg wewnętrzny który stanowi szkielet auta.
    Jak tak to czy robił to na ramie?

Od korozji progu zewnętrznego i podłogi skorodował mi też próg wewnętrzny, wycinałem po kawałku bo bałem się utracenia geometrii auta.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Loco
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 3,2 V6 06r

Domyślnie

kolego wątpię aby wstawił Ci pełne progi, jestem świeżo po podobnej robocie bo i u mnie nie było za ciekawie i zdecydowałem się roić wszystko póki jeszcze było co

Za wyspawanie praktycznie całej podłogi nowe poszycia zewnętrzne progów ,w wewnętrznych tragedii nie było do tego nadkola przednie i z lewej strony fartuch boczny podłużnicy ( ta część na której trzymają sie przewody hamulcowe itp.) zapłaciłem blacharzowi 1000zł + 180zł 2 poszycia po zniżkach i 300zł nowe wygłuszenia- na podłogę maty butylowe z aluminium stp -2 warstw a na to pianka kauczukowa i poroso w oryginalnych miejscach aby dywan leżał jak w nowej

A z podłogą roboty było bo praktycznie większość została wycięta do tego wszystko zakonserwowane solidnie z obydwu stron, progi polakierowane tak, że śladu roboty nie ma. auto rozbierałem oraz uzbrajałem i wygłuszałem sam bo wolałem mieć pewność , że wszystko będzie poskładane jak należy.

Dodam, że Twój blacharz zachował się jak ostatnia ku**a bo powinien zadzwonić i poinformować jak wygląda sytuacja i co w takim wypadku robić a nie wymienił progi a zostawił zardzewiałą podłogę chyba po to żeby rdza zaraz przeniosła się na nowe progi.
    U mnie jak blacharz zobaczył podłogę od wewnątrz i od spodu to stwierdził że wyniesie mnie robota koło 300zł po była widoczna mała dziurka na łączeniu praweg progu z podłągą przez co dostawałą sie woda i miałem wilgotny dywan, dopiero jak zaczą zdzierać konserwację prawdziwy stan podłogi wyszedł na światło dzienne i za każdym razem do mnie dzwonił wysyłał zdjęcia zapraszał na oględziny i pytał co robimy jak robimy czy na sztukę i będe się pozbywał czy robimy porządnie tak żebym nią jeszcze długo pojeździł zadecydowałem, że robię ją dla siebie ,porządnie bo auto jest na maksa dopieszczone pod każdym względem.
    Ostatnio edytowane przez Loco ; 24-04-2015 o 20:44

Było
    AR 156 1.8ts
    AR 156 2,5V6
    FIAT CROMA II 1.9 150KM automat

JEST
    AR 166 3.2V6 FL
    VOLVO V70 III 2.0F 2010r

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Świebodzin
    Auto
    Alfa 156 2.4 przed FL

Domyślnie

To ogólnie robota ci wyszła 1200 zł hmm nie dużo jak za wymianę całej podłogi tak mi się wydaję.