• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Podpora wału napędowego Crosswagon

Jack3516

Nowy
Auto
Alfa 156 Crosswagon
Witam
Orientuje się ktoś może gdzie we Wrocławiu można zregenerować podporę wału która jest nierozbieralna ?

Tylko u mnie gumy w ogóle już nie ma ...i w tym problem

To jak Ty tym autem do tej pory jeździłeś, że do takiego stanu została doprowadzona?! Przecież tam nawet mały ubytek i zerwanie gumy daje odczuwalne bicie a jej brak to już jest jakaś masakra. Podpory są dostępne chociażby w autosklep24.

Tej podpory nie da się kupić jako osobnej części (z tego co mi wiadomo). Dostępna jest z całym wałem za około 4700zł :-)
attachment.php

Na szczęście są firmy, które potrafią ogarnąć ten temat nawet bez przerabiania wału na rozbieralny. był już tutaj gdzieś na forum temat o tym... chyba tu:

http://www.forum.alfaholicy.org/156/107143-podpora_walu_przedniego_crosswagon.html

Załączniki

• Bez tytułu.jpg
    Bez tytułu.jpg
    199.2 KB · Wyświetleń: 335
W bielsku ktoś regeneruje zmieniając ją na rozbieralną za ok 1600 zł , ktoś tu pisał o tym.

Podpory są 2 - przednia na głównej części wału (nie wymienialna) i tylna (wymienialna) na wale do mostu

Podpory są 2 - przednia na głównej części wału (nie wymienialna) i tylna (wymienialna) na wale do mostu

Ja wiem, że są 2 bo miałem to auto kilka razy w garażu i ten nieszczęsny wał w rękach ale wedle opisu pasowała mi ta z autosklepu.

Może ktoś poda namiary na warsztat grze takie podpory regenerują w akceptowalnej cenie ?

Amortyzatory
Powrót