C
corfe
Guest
proszę o doradzenie, jakiego oleju użyć do skrzyni biegów i w jakiej ilości?? 2,4 JTD
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A jakie jest Wasze zdanie na temat oleju przekładniowego hipol 75W90. To półsyntetyk klasy GL5, a cena dość atrakcyjna - 30 zł/l w porównaniu z innymi markami olejów, których ceny kształtują się ok. 60-70 zł/l.
U mnie w Alfie lewarek skrzyni biegów nie wraca na 'luz' (ogólnie coś ciężko chodzi) kiedyś oddałem do mechanika auto z ta dolegliwością powiedział, że przesmarował skasował 50zł i miałem spokój do dzisiaj.
Czy możliwe, że to wina wyeksploatowanego oleju? Z racji tego, że jestem w tym miesiącu spłukany myślę nad tym hipolem półsyntetykiem75W90 . Myślicie, że wymiana oleju pomoże?
Odkopuję temat. Na allegro nie mogę znaleźć Tuteli ZC75 synth 75W90 GL5. Dostępne są tylko 75W80. Czy jeżeli kupie tego 80 to mogę uszkodzić skrzynię ??
W sklepie sprzedadzą mi to co mają na stanie. A ja chcę fachowej opinii... Czy nie po to jest forum ?? zreszto został poruszony wątek o oleju tego producenta więc chciałem taki kupić, różni się tylko chyba gęstością. I chciałbym się dowiedzieć czy nie będę miał tak jakby efektu lewarka chodzącego w maśle