Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Malowanie klamek przednich

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Gdzie to wyczytałeś? Bo ja wiem że to polerowane aluminium.Nie jest anodowane a polerowane.
    A i skąd wiesz że polerka nie przyniesie efektu? Polerowałeś?
    gceredhot18 owszem i ma inne zdanie które popieram.
    Ja nie muszę nigdzie czytać... Co piszę, znam z praktyki/autopsji. Polerowałem te klamki i nie ma szans na uzyskanie fabrycznego efektu. Nawet jeśli się to wykończy wcześniej papierem 1500 i potem pastą do alu to i tak nie ma takiej samej barwy i powłoki, która jest uzyskiwana fabrycznie.

Teraz pytanie skąd Ty wiesz, że to polerowane alu? To niestety tylko Twoje teoria. Samo polerowanie nie da takiego efektu. Ona jest wykańczana za pomocą materiałów lekko ściernych i past ale potem jest właśnie obrabiana w sposób bardzo podobny do anodowania. Bez takiej powłoki klamki utleniały by się w szybkim tempie a tutaj nie mamy z tym problemu.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał gcredhot18 Zobacz post
    Ale po polerce papierem wyglada dobrze i utrzymuje sie rowniez w dobrej kondycji...godzinka na jedna klamke,bez zadnej maszynki(recznie) i gotowe...no chyba ze masz juz takie wżery to zadna polerka nie ma sensu...

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
    Dla jednych dobrze wygląda passat na 15' felgach a dla innych 159 na Ti... Poszukaj te zdjęcia i się pochwal. Potem jeszcze poszukaj zdjęcia po roku normalnego użytkowania. Inaczej to tylko subiektywne odczucia.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 20-04-2017 o 21:53

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gcredhot18
    Mieszka w
    Swieradow-Zdroj/Wrocław Poland
    Auto
    Była 159 SW 1.9 JTDm 2006r. Jest XF 2017. 241KM

Domyślnie

A malujcie,anodujcie lub kupujcie uzywane...ja wolalem odnowic reczna polerką w domowych warunkach? Dlaczego odnowić? Bo chyba te "anodowane" nie byly tak trwale ... :-)

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Nie wiem jak klamka jest "wykańczana" ale w AR 156 którą mam mimo jej 18 lat nikt nie 'wykańczył" klamek i wyglądają nie wiele gorzej jak 18 lat temu. Więc bardziej wierzę koledze który to polerował niż tobie.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Nie wiem jak klamka jest "wykańczana" ale w AR 156 którą mam mimo jej 18 lat nikt nie 'wykańczył" klamek i wyglądają nie wiele gorzej jak 18 lat temu. Więc bardziej wierzę koledze który to polerował niż tobie.
    Mnie nie interesują odczucia i to komu Ty wierzysz. Piszesz rzeczy, które nie mają racji bytu i tyle... Nie dość, że nie mamy zdjęć i nikt tego na żywo nie widział, to dodatkowo szerzysz jakieś urban legend o polerowaniu klamek. Zrób tak, jak piszesz i pokaż, że będą wyglądać, jak fabryka i wytrzymają wiecęj Swoją drogą nie musisz dawać formy wykańczać w cudzysłów bo ona jest poprawna...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał gcredhot18 Zobacz post
    A malujcie,anodujcie lub kupujcie uzywane...ja wolalem odnowic reczna polerką w domowych warunkach? Dlaczego odnowić? Bo chyba te "anodowane" nie byly tak trwale ... :-)

Gdyby nie były dodatkowo zabezpieczone fabrycznie, nie wytrzymały by tych kilkunastu a nawet kilku lat...

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Mnie nie interesują odczucia i to komu Ty wierzysz. Piszesz rzeczy, które nie mają racji bytu i tyle... Nie dość, że nie mamy zdjęć i nikt tego na żywo nie widział, to dodatkowo szerzysz jakieś urban legend o polerowaniu klamek. Zrób tak, jak piszesz i pokaż, że będą wyglądać, jak fabryka i wytrzymają wiecęj Swoją drogą nie musisz dawać formy wykańczać w cudzysłów bo ona jest poprawna...

- - - Updated - - -

Gdyby nie były dodatkowo zabezpieczone fabrycznie, nie wytrzymały by tych kilkunastu a nawet kilku lat...
    Urban legend ??? Udajesz jasnowidza i sam tworzysz bajeczki. Też nie pokazałeś zdjęcia więc jesteś tak samo urban legend wiarygodny.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Urban legend ??? Udajesz jasnowidza i sam tworzysz bajeczki. Też nie pokazałeś zdjęcia więc jesteś tak samo urban legend wiarygodny.
    Co mam Ci pokazać? Klamkę, którą widzi każdy użytkownik 156, łącznie z Tobą? Dobre to było Moje są w bdb stanie i nie mam potrzeby odnawiania. Poza tym nowe można kupić już za 160 zł więc tym bardziej nie wiem co tutaj udowadniać?
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 20-04-2017 o 22:56

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    W-w
    Auto
    Była: 145 1,9JTD '99, Jest: 156 1,9JTD '03/04 115KM

Domyślnie

Czyli wychodzi że jedak trzeba poszukać.
    Dzieki za info o klamce z anglika , niby logiczna rzecz ale jakoś od razu do głowy nie przyszła.

Spróbuję wypolerować (i nie zapomnieć o zdjęciach przed i po) - spodziewajcie się odkopania wątku gdzieś latem

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Właśnie, Panowie pokażcie te wasze polerki, bo ciekaw jestem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Dla polerowanego aluminium wystarczy czasem jeden zimowy dzień, gdzie wcześniej drogi posypano solą aby jego wygląd zmienił się nie do poznania. Jeśli bawić się już w polerowanie to trzeba jakoś to aluminium po polerowaniu zabezpieczyć przed czynnikami zewnętrznymi.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał Alfi Zobacz post
    Właśnie, Panowie pokażcie te wasze polerki, bo ciekaw jestem.
    Ja chyba wywaliłem, to było z 6 lat temu. Generalnie efekt w rodzaju naklejki zamiast blaszanego znaczka na scudetto - niby jest, ale widać że to nie to. Przy cenie klamek nie ma się co bawić w polerki, chyba że ktoś ma wyjątkowo tanie roboczogodziny, a wóz kupił na rok czy dwa o ogląda go tylko z daleka.