• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Silnik przednich wycieraczek z anglika (problem)

mihau

Nowy
Auto
Alfa 156 1.9JTD 115KM 2002r
Witam!

Czy montował ktoś silniczek wycieraczek przednich z anglika?
Ja dokonałem takiej wymiany i mam problem z niewałaściwą pozycją, tj. wycieraczki zatrzymują się w położeniu "do góry". Mimo kilku prób ustawiania nic nie pomaga. Po włączeniu zapłonu, wycieraczki wracają na swoją pozycję.

Pzdr.

Wystarczy poszukać :
w temacie [156] Wycieraczki:
http://www.forum.alfaholicy.org/147_156_166_gt/20773-wycieraczki.html#post240966

ja dzisiaj kupiłem od anglika silniczek ze sterowaniem do 156 :) od anglika:D:D koles mowił ze nie pasuje bo są odwrotne obroty ale spasował wystarczy tylko blaszke która załozona jest na silniku i popycha ramiona załozyc o 180 stopni inaczej i działa ekstra cena smieszne 20zł:) to był mój dzisiejszy interes życia .10 min i wszystko zrobione
Pozdrawiam :D

Coś kolego popierniczyleś przy zakładaniu tych cięgien, trzeba je odpowiednio ustawić i będzie ok. Ja jak pierwszy raz wymienialem silniczek do wycieraczki przjechały mi po masce...:p Silnik od anglika pasuje na 100%

Z ciegnami nic nie popierniczylem :) odpowiedz jest w poscie Seferiela powyżej. Nie wiem czemu sam tego nie znalazłem.
Pozdrawiam.

popierniczyles.. hehehe ja mam "eur" wersje silniczka i wczoraj czyscilem go - chyba do wymiany bo mi strasznie halasuje - lozysko - ale nie wazne. Popierniczylem ustawienie ciegien i mam jak ty. na gorze stoja i w dol i w gore ... w weekend robie z powrotem. Tak wiec nie ma co sie pieklic tylko trzeba sie wziasc za robote. Jak zrobie to moze pstrykne fotke lub rys... a moze ktos ma jak ustawic? - dla potomnych :)

uwaga !! silnik z anglika wzialem i niczym sie nie rozni - ramiona swoje zostawilem. wszystko dziala. ps. aby dobrze ustawic ramiona trzeba znalezc martwy punkt. a tu zdjecie bo jak kombinowalem to mi wycieraczki szly jak jak u anglika. tak wiec znalazlem ustawienie ramion. :)

http://img132.imageshack.us/img132/8899/ramiona.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót