Numer orginalnej sondy lambda

majster

Nowy
Auto
Same ALFICE
Witajcie,

chciałbym sie dowiedziec jaka jest przewidziana sonda lambda do silnika alfy 156 1.6T.S 120kM z 99r. Chodzi mi o orginalą sonde Bosha - taka jak seryjnie montowana, bo pytając w sklepach można sie zdziwic co sprzedawcy mi wciskają za numery od różnych sond, a co inny to podaje inny numer...

bosch onyx - wujek google
był ?

Ja o tym oczywiście wiem tak jak większość alfaholików, koledzy typu Renegat kiedyś też się dowiedzą jak przyjdzie coś samemu zrobić (lub problem rozwiązać gdy na forum nikt odpowiedzi na tacy nie poda).

No to w czym problem? Znalazłeś numer w ePER?
Bo ja Ci go bez VINu nie znajdę. Ani w żaden inny sposób nie pomogę.
Więc?

Ja o tym oczywiście wiem tak jak większość alfaholików, koledzy typu Renegat kiedyś też się dowiedzą jak przyjdzie coś samemu zrobić (lub problem rozwiązać gdy na forum nikt odpowiedzi na tacy nie poda).

Nie pasuje , że staram się pomóc ludziom najlepiej jak potrafię i w miarę swoich skromnych możliwości i wiedzy doradzić?:blink:
Zamiast się przyp...ać i szukać dziury w całym, pomóż koledze lepiej i pokaż jak sam błyśniesz mądralo :cool:
Dostał namiar na ePER i po vin-ie może poszukać zalecanej przez producenta części, tyle mogłem to tyle pomogłem, proste.

PS. jak Ci coś nie pasuje to dodaj mnie do ignorowanych, o ile wiem jest taka opcja ;)

Teoretycznie powinieneś mieć taką 0 258 006 190, ale teoretycznie, tak jak piszą koledzy podaj numer nadwozia. A kupując nie kup czasem uniwersalnej bez wtyczki.

Ja mam 1,6 TS z 1999 r. i tak, jak podał kolega JFC, mam 0 258 006 190. Nowa kosztuje ok. 350 zł.
Wątpię, żeby do ECU M 1.5.5. mogło pasować coś innego. Jest , co prawda, w katalogach podawany zamiennik NGK, ale cena jest podobna, więc chyba gra nie warta świeczki.

witam, może ktoś wie czy nieszczelny element elastyczny wydechu może generować błąd sondy (sonda jest przed tym elementem od strony silnika)?

Amortyzatory
Powrót