• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czerwona kontrolka silnika się zaświeciła:(((

• Autor wątku Autor wątku Bożenka29
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bożenka29

Guest
Czesc,

Czy ktos wie co mogło sie stac?? Wczoraj jechalam i samochod dziwnie wolno sie rozpedzal i nagle zaświecila sie czerwona kontrolka silnika i pojawil sie na wysiwtlaczu napisac " Motor failure system, go to dealer"...dojechalam normalnie do domu.... samochod normalnie odpala i jezdzi. Ktos wie o co mu chodzi.
Mam Alfe 156 1,9 JTD 2002 rok

A mogę tym autem jechać do mechanika jeśli normalnie jezdzi??? tylko ta kontrolka nadal się swieci

Bożenko... Komputer poinformował Cię o możliwej usterce, która niestety choć niekoniecznie poważna według kompa, jak sama zauważyłaś kieruje do serwisu... Jak kolega wyżej słusznie stwierdził jedź do jakiegoś elektryka, który podłączy Bellę do kompa i zdiagnozuje usterkę. Nie musi to być nic poważnego, ja obstawiałbym problem z dołodowaniem, albo zafyfionym EGR-em. Ale to wszystko do sprawdzenia.

bez odczytu kodów błędów ciężko się wypowiadać, koniecznie podepnij pod komputer :)

Amortyzatory
Powrót