• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 156 - Podłokietnik

paweldante

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 2.2 JTS
Cześć wszystkim. Już dłuższego czasu chce zamontować w swojej Belli. Problem w tym że mam bananową skórę i żeby podłokietnik ładnie wyglądał musiał by raczej w tym kolorze. Pisałem już do niejednego sprzedawcy na allegro, który oferował np fotele w tym właśnie kolorze, ale podłokietnika osobno nie chciał sprzedać. Myślałem też nad tymi uniwersalnymi podłokietnikami ale..no własnie...jak to będzie wyglądało Waszym zdaniem ? Może macie jakiś pomysł ? Dostęp do takiego podłokietnika ? Myślałem tez o kupieniu czarnego i bym go sobie obił skórą w kolorze jaki mam tapicerkę. Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc.

Tak, w wersjach JTD 105 KM wychodzily bez przedniego podłokietnika.

Zakładanie uniwersalnego to raczej nie jest dobry pomysł z uwagi na efekt wizualny z Twoją bananówą. Raczej idź tropem który już sobie wyznaczyłeś, czyli czarny podłokietnik i obijaj na odpowiedni kolor.

Albo obij oryginalny podłokietnik czarny w banany, albo... czekaj aż trafi się w bananie.

Ps. Pytałeś też tych co angliki rozbierają? Niektórzy takie duperele za niedużą kasę oddają zazwyczaj.

ten podłokietnik jest i tak taki krótki,że mało daje - najważniejsza jego funkcja to według mnie ładnie wyglądać
te uniwersalne wymagają przyśrubowania do konsoli środkowej więc..... dziurki.....słabo troszkę

Ostatnio widziałem jak Pan w Lanosie sobie zamontował taki zaje***ty uniwersalny podłokietnik... skóra, chromy, diody.... wszystko czego dusza zapragnie ;)

Skup się raczej na oryginalnym, chyba, że zmierzasz w stronę AGROTUNINGU ;)

ja mam z 2000 r 1.9 105 km i mam czerwona skóre oraz z przodu i z tyłu podłokietniki... a jeżeli o te uniwersalne to jak dla mnie trochę wiocha :| imitacja carbonu na większości z nich, pozostaje Ci chyba kupienie całego fotela razem z podłokietnikiem.

Albo obij oryginalny podłokietnik czarny w banany, albo... czekaj aż trafi się w bananie.

Ps. Pytałeś też tych co angliki rozbierają? Niektórzy takie duperele za niedużą kasę oddają zazwyczaj.

Z "anglika" nie podejdzie. One są asymetryczne.

Niech kolega zadzwoni do szwagrów a allegro lub kogoś z forum, kto ma części do AR i kupi sobie zwykły podłokietnik. Szwagry też czasem mogą sprzedać oryginalny pokrowiec bananowy z uszkodzonych siedzeń. Ja tak u nich kupiłem całą tapicerkę z GT (czarny alfatex) i obiłem na nowo podłokietnik bo stary się już trochę przytarł.

Ostatnia edycja:
Z "anglika" nie podejdzie. One są asymetryczne.

A to nawet nie wiedziałem, dzięki za info ;)

Ale... Zastanawiam się w takim razie, po co ludzie wystawiają na Allegro całe wnętrza do Alf w różnych odcieniach itd... skoro są one z anglików?
Je się jakoś przerabia? Bo po co mi fotel pasażera regulowany na wszystkie możliwe warianty a kierowcy standardowo??? :confused:

nie mogę rozwikłać tej zagadki ;)

Hahahaha... no tak, a sobie będę kupował koraliki na fotele (jak w starych mercach na taksówce) i podkładał poduszki, żeby było wygodniej? ;)

A to nawet nie wiedziałem, dzięki za info ;)

Ale... Zastanawiam się w takim razie, po co ludzie wystawiają na Allegro całe wnętrza do Alf w różnych odcieniach itd... skoro są one z anglików?
Je się jakoś przerabia? Bo po co mi fotel pasażera regulowany na wszystkie możliwe warianty a kierowcy standardowo??? :confused:

nie mogę rozwikłać tej zagadki ;)

Da się pewnym nakładem czasu i pracy przerobić te z anglika. Już to nawet raz opisywałem z grubsza: http://www.forum.alfaholicy.org/forum_ogolne_o_alfa_romeo/11775-jest_z_tymi_momo_z_anglikow.html

Dzięki, przejrzę sobie w wolnej chwili, bo znalazłem dla siebie fajny komplecik od TI ale niestety angliki... no i chciałem jakoś ugryźć temat ;)

ja też mam model 1.9JTD 105 konny i mam podłokietnik z przodu i z tyłu :) z tyłu to się bajka jeździ :D

kolego zdjęcie te co masz w avatrze jest robione w tym samym miejscu gdzie takiej zielonej alfy 156 1.9jtd 115km po lifcie w środku, byłem nią zainteresowany ale miała wgniotkę z tyłu , wiem że ten handlowiec od tych alf jest z KUTNA

Amortyzatory
Powrót