• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czy ma ktoś jakiś patent na uchwyty na napoje?

• Autor wątku Autor wątku Mask
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Mask

Nowy
Auto
Lex IS200 SC
Szukałem na forum i nigdzie nie znalazłem żadnego pomysłu.
Zdaję sobie sprawę, że Alfa to nie jest auto rodzinne, ale mimo wszystko brak uchwytów, w których można umieścić kubek z McDonalda albo butelkę z napojem mocno doskwiera. Ma ktoś jakiś patent lub pomysł jak, gdzie i skąd można coś takiego w AR156 zamontować? :)

Generalnie zasada że "samochód to nie restauracja" obowiazuje w alfach - zaadoptuj sobie konsolę centralną z AR147 tam są uchwyty

Z wymianą konsoli raczej byłyby problemy. Miałem na myśli jakieś prostsze rozwiązania - gotowe uniwersalne uchwyty gdzieś do kupienia i zamontowane w przyjaznym miejscu itd. itp. Restauracji z auta nie zamierzam robić, ale w trasie jednak fajnie byłoby gdzieś móc postawić otwartą puszkę lub kubek, żeby nie zrobić sobie chlewu jak się rozleje...

A nie lepiej zjeśc w spokoju a potem dalej jechać, a piciupiciu w lasku na poboczu:)

Kiedyś kupiłem uchwyty na puszki/kubki coś ala wieszak do powieszenia np. na drzwiach porażka totalna... No i generalnie albo się zatrzymujemy i konsumujemy lub towarzysz podróży trzyma albo napoje zakręcane. Ja butelkę wrzucam w oparcie fotela i jakoś się trzyma

Nie takich porad oczekiwałem, ale mimo wszystko dzięki :P Wiem chociaż już, że te wieszaki to g... :)
Może ktoś coś jednak wymyślił ciekawego?

ktoś kiedyś napisał: "w alfie się nie pije i nie je - wtedy masz pretekst aby stanąć na parkingu a jedząc i pijąc podziwiasz ją z zewnątrz" :)

Ja posiadam uchwyt z falconu i jestem generalnie zadowolony. moim zdaniem nie ma co przepłacać

Amortyzatory
Powrót